Kerti élettér 50 négyzetméteren

Megyeri Szabolcs 2013-03-22 00:00:00

Legalábbis a kiállítótérben ma egy ekkora standra tervezte és építette meg mintakertjét Kacskó Dóra, Herr Hajnal és Nagy Csanád. 50 négyzetméter; egy átlagos kétszobás lakás, ahol sokszor egy egész család él. De vajon hány olyan család él Magyarországon akiknek lenne legalább 50 négyzetméternyi kertjük, és azt nem használják ki? Nagy Csanáddal, aki a Kertépítés mindenkinek című könyv szerzője, épp erről beszélgettem. 

Az általa felépített, elképzelt és megvalósított kertben pont az a szép, hogy praktikus, átlátható, könnyen és gyorsan fenntartható és mégis izgalmas, innovatív. Térben és időben eltolt kertépítési elemek, funkciók. A fülledt nyári estéken bekapcsoló kerti hűtő - párologtató rendszer éppúgy luxusérzetet kölcsönöz a kert tulajdonosának, mint a minimal stílusú, letisztult formatervezésű csobogó. Formára nyírt Magyal (Ilex), ifjított Csavartmogyoró (Coryllus avellana 'Contorta'), sűrűn ültetett és nyírt Tiszafa (Taxus) tette hazai pályán is könnyen leutánozhatóvá ezt a kis kertet. 
Életszerű példa, lehet lopni az ötleteket! A tavasz eljövetelével bátran bővítsük lakásunkat a kertünkben, igazi zöld életteret kialakítva!

< < Vissza

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.