Kertfelújítás és a kertészeti szakvélemény

Megyeri Szabolcs 2014-06-24 17:46:21

Gyakori helyzet az, hogy egy kis darab földterületet, vagyis a kertünket teljesen az alapoktól kívánjuk újjáépíteni. Előfordulhat ez egy tavaszi, őszi nagy felújítás alkalmával, de például akkor is, ha kertesházat veszünk, aminek a kertje elhanyagolt, vagy csak nem egyezik ízlésünkkel, így azt teljesen meg kívánjuk reformálni.

Ezekben az esetekben, ha nem is kötelező, de melegen ajánlott egy felmérési szakvélemény megrendelése, mert míg a kert egyes kisebb részeinek helytelen kivitelezése nem jelent orvosolhatatlan problémát, addig egy, az alapoktól elhibázott koncepció szerint kialakított birtok évekig tartó gondokat, és adott esetben jelentős anyagi pluszkiadást generálhat. Mik lehetnek a buktatók? A faültetéssel könnyű hibázni, ha nem a megfelelő méretű példányt választjuk, vagy túl közel ültetünk épített elemekhez.

A sövény fajtája sem mindegy, ahogy a kert talajának adottságaihoz igazítottan kiválogatott dísznövények is átgondolást igényelnek. A megfelelő fűmag típus is roppant fontos, ahogy az átépítendő földdarab egyéb sajátosságainak felmérése is elengedhetetlen a tartós, dekoratív, és funkcionális eredményhez. A kertészeti, felmérési szakvélemény ezeket a problematikus gócpontokat segít kikerülni, tulajdonképpen egy szakszerű helyszíni vizsgálat alapján összeállított, a talajra, növényekre, fajtaválasztásra, növényvédelemre vonatkozó szakmai jellegű, professzionális ajánlás-együttes.

A felmérési szakvélemény tanácsait követkve a kertépítés biztos lábakon állhat, és nem lesz kétségünk afelől, hogy a megfelelő növényfajtákat, a megfelelő helyre ültetjük, valamint természetesen a szakszerű ápoláshoz is kaphatunk útmutatót.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ILLATOS FENYŐFA: LUC FENYŐ KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.