Kertészeti tanácsok az erdei szellőrózsához

Megyeri Szabolcs 2015-02-17 12:10:18

Az évelőágyakban rendkívül mutatós gyöktörzses évelő szellőrózsa szaporítása ősszel, rizómájának osztásával vagy magvetéssel történik. A szellőrózsa magvetésénél fontos, hogy odafigyeljünk a megfelelő ültetési feltételek biztosítására.

Előkészületek: A humuszban gazdag, nedves, jó vízgazdálkodású, tápanyagban gazdag talajban csírázik a legjobban. Legmegfelelőbb választás erre a Dolce Vital általános virágföldkeverék, amely biztosítja a folyamatos tápanyagellátást és kiváló szerkezetet biztosít a gazdaságos neveléshez. Keverjünk homokot vagy perlitet az ültető földbe, ezzel jobban biztosítva a nedvesség megőrzését.

Megfelelő ültető hely megválasztása: Napos vagy félárnyékos helyet válasszunk növényünk számára, legjobb, ha a lombos fák alatti évelőágyakba ültetjük, ahol aztán eredményesen tud fejlődni.

Ültetés menete: Miután megtaláltuk szellőrózsáinknak a legalkalmasabb helyet, és előkészítettük az ültető közeget, a magokat szórjuk a földkeverékre és vékonyan takarjuk be homokkal, majd alulról öntözzük, így jó arányban elkezdenek a magok csírázni.

Ha helyesen csináltuk a vetést és ültetést, akkor május-június környékén már várhatjuk az erdei szellőrózsa gyönyörű fehér virágait. Gyökerein járulékos rügyek fejlődnek, amelyek ha kihajtanak, levélszőnyeget képeznek és rendkívül mutatós látványt nyújtanak, főleg ha virágba borul az állomány. Miután elvirágoztak, június közepén megjelennek szöszös magjai. Ezeket a magokat olyan virágcserepekbe kell elhelyezni, amik már fel vannak töltve laza szerkezetű, nyirkos, jó vízgazdálkodású földdel. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.