Kánikulai teendők

Megyeri Szabolcs 2015-06-29 13:55:47

A nyár középső hónapjának főszereplője egyértelműen a kánikula, az ilyenkor szokásos magas hőmérséklet pedig a kertekkel, dísznövényekkel kapcsolatban is pluszfeladatokat jelent.

A kerti növények öntözésének kérdése senkinek nem újdonság, az utcafronti, vagy a társasház közös használatú területén nevelt vegetáció azonban rendszerint nem áll folyamatos gondoskodás alatt, pedig az itteni növények is igénylik az ápolást, öntözést, erről ne feledkezzünk el!

Az öntözést lehetőleg kora reggel, vagy késő este végezzük el nyáron, és inkább kisebb adagokat juttassunk ki, de ezt tegyük rendszeresen!

Költséghatékony megoldás a házi készítésű csepegtető öntözőrendszer, melyhez csak egy kilyuggatott gumitömlő szükséges! A nagy forróságokban a fűnyíró vágásmagasságát kissé emeljük meg, a fűnyesedéket pedig szórjuk a dísznövények töveihez, hogy az mulcsként tartsa meg a talaj nedvességét!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI TREND

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.