Termékek Menü
0

Kakiszilva ültetése

2017-01-30 20:28:00

A datolyaszilva, vagy talán mókásabb nevén kakiszilva még nem túlságosan elterjedt a honi kertekben, ami remélhetőleg változik a közeljövőben, hiszen egy minden szempontból kiegyensúlyozott és hálás gyümölcstermőről van szó. A datolyaszilva fa egy kompakt méretű gyümölcsfa, melyet kisebb kertekbe is bátran ajánlok, de akár szűkebb utcafrontokon is remekül mutat.

A kakiszilva fagyállósága jó, a magyar teleket károsodás nélkül átvészeli, metszése roppant egyszerű, gyümölcse pedig igazán finom csemege, mely felüdülés a hagyományos kerti gyümölcsök között. Mindezek mellett a datolyaszilva faként is igen kellemes látvány, kicsi vagy közepes méretű fává vagy bokorrá is nevelhető, az Ön kertjének is egzotikus, figyelemfelkeltő növénye lesz!

 

>>>>>>Datolyaszilva facsemetét vásárolna? ERRE TESSÉK!<<<<<

Kertészetemből máris megrendelheti életerős,

ültetésre kész datolyaszilva csemetéjét IDE kattintva!

 

kakiszilva vásárlás

 

A datolyaszilva ültetése

Az ültetés első lépése a megfelelő hely kiválasztása. Figyeljünk rá, hogy a fiatal csemeték kissé érzékenyek a fagyokra, így az első években mindenféleképpen ajánlatos takarni a gyümölcsfa tövét. A kakiszilva fényigénye magas, így a kert kert napsütötte, meleg részére telepítse!

Ne feledje, minél többet éri napfény a termést, annál több ízanyag tud kifejlődni benne, vagyis annál jobb minőségű lesz a termés.

 

datolyaszilva rendelés

 

A kakiszilva ültetése esetén - mint minden gyümölcsfa telepítésénél - fontos az ültetőgödör megfelelő mérete és kialakítása. A gödör legyen legalább másfélszer akkora, mint a facsemete gyökérzete vagy földlabdája. A gödör aljára terítsen vastag trágya vagy komposztréteget, majd ezt a kihelyezett tápanyagot fedje be pár centi vastagon földdel, a gyökerek ugyanis nem érintkezhet közvetlenül a tápanyaggal.

 

kakiszilva rendelés

 

A csemete ültetőgödörbe való behelyezésénél fontos, hogy a konténer/földlabda magasságáig ültessük a növényt, valamint hogy a gyökérlabda, jól átszőtt és egészséges gyökerekkel legyen tele. Ezeket a gyökereket úgy lehet erélyesebb növekedésre bírni, hogy ásóval vagy metsző ollóval bevágunk a földlabdába. E művelet lényege, hogy a vágás révén beindul a gyökérben az ún. kallusz képződés. A gyökérlabda betemetése során ne felejtse el alaposan tömöríteni a talajt, valamint elegendő vizet is juttasson ki a csemete tövéhez. 

 

datolyaszilva csemete rendelés

Fontos információ!

facsemete házhozszállítás

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kakiszilva datolyaszilva