Jonagold szabadgyökerű alma – az amerikai bevándorló

Megyeri Szabolcs 2014-11-03 13:37:59

Az alma mindig is a legkedveltebb gyümölcsök között foglalt helyet, köszönhetően többek közt annak is, hogy az almafa fajták csoportja igencsak népes, több mint százezer féle almát írtak már le. Ekkora kínálatból természetesen nehéz választani, de támpontot jelenthet, ha a jólk bevált, klasszikus almafajtákkal teszünk próbát. Ilyen klasszikus és közkedvelt például a Jonagold alma, melyet egy amerikai egyetem mezőgazdasági intézetében hoztak létre két kedvelt fajta vegyítéséből.

Az első Jonagold almákat az ötvenes évek elején szüretelték le, azóta a Jonagold sikere töretlen. De vajon miért? Természetesen elsősorban a Jonagold alma íze a titok nyitja, ez a sárgás-pirosas, kerekded, 200-250 grammos termés lédús, könnyű szerkezetű, jellegzetesen édeskés-savanykás ízvilágú. A Jonagold almafa kerti növényként is hálás, gondozása egyszerű feladat, a betegségekre nem kiemelten fogékony, talajigénye nem összetett, ápolási feladatai javarészt kimerülnek a szokásos almafa permetezésben és metszésben.

A Jonagold szabadgyökerű alma megrendelését ajánlom mindazoknak, akik egy tetszetős gyümölcsfával gazdagítanák a kertjüket, és a növény külalakja mellett fontosnak tartják, hogy az almafa termése kiemelkedően ízletes és mutatós legyen! A Jonagold szabadgyökerű almafa ára mérsékelt, így kis befektetéssel juthatunk egy gazdagon termő, díszes gyümölcsfához!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.