Termékek Menü
0

Értékes jezsámen vesszők!

2017-02-20 18:50:00

jezsámen metszése

 

A március elején javában zajló ifjítási munkálatok közben számtalan cserjénk visszavágása során azt tapasztalhatjuk, hogy sok szép szál egyenes és erős vessző marad a munka után. Ezeket bátran használjuk fel, vágjuk őket méretre! Én például a számomra jól bevált 50 cm-es hosszt szeretem, ez tökéletes támaszték lesz később a különböző zöldségnövényeknekA nagyobb, akár méteres darabokkal pedig kisebb törzses gyümölcsöket is megtámogathatjuk. 

A képen épp egy több méteres magasságba nőtt jezsámen cserje ifjítása után maradt kiváló karókat láthatjuk. Épp a jezsámen vesszők azok amelyek egyébként alkalmasak még íves (tehát mindkét végét a földbe rögzített) jelző "kerítés" építésre is. Nem csak a mai gazdasági helyzet kényszere, hanem a kreativitás öröme is arra sarkall bennünket, hogy minden létező lehetőséget ragadjunk meg, és a kerthez valókat, magából a kertből szerezzük meg.

 

jezsámen rendelése

 

Mivel a jezsámen ilyen szerencsésen szóba került, röviden ismerkedjünk meg vele, hiszen egy nagyszerű, finom illatokkal kényeztető cserjéről van szó! A jezsámen felnőttkori állapotában közel három méteres cserjeféle, mely tavasszal tömegesen hozza dekoratív, fehér virágait, melyek ráadásul jellegzetes, különösen ízletes illatot árasztanak.

A jezsámen talajigénye egyszerű, szárazságtűrése kifejezetten jó, telepítheti napos vagy félárnyékos helyre is. A jezsámen felhasználhatósága igen sokrétű, kialakítható belőle nyírt sövény, ültethető csoportosan, hogy nagyobb cserjeszigetet alkosson, illetve központi elhelyezkedésű szoliternövény is válhat belőle!

 

Amennyiben szívesen ültetne kertjébe közönséges jezsáment,

IDE KATTINTVA máris megrendelheti ezt a szép és illatos cserjét kertészetemből!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cserje jezsámen