Termékek Menü
0

Japán futólonc ültetése

Megyeri Szabolcs
2014-12-19 15:29:07

Amennyiben van olyan része kertjének, melyet szívesen eltakarna valamilyen látványos növénnyel, akkor mindenképpen jó választás Önnek a Japán futólonc. A kúszónövények csoportjába tartozó lonc házfalakra, kerítésekre könnyedén felkúszik, azonban hogy ha nincsen lehetősége felfele mászni, akkor a talajon szélesen szét fog terjedni, ezért talajtakarónak is kiváló választás.

Napos helyre ajánlott ültetni, de még a félárnyékos helyet is tolerálja, azonban árnyékban arra kell számítani, hogy a levelei egy részét elveszíti, valamint penészes megbetegedésre is hajlamosabb lesz. Nincsen szüksége speciális összetételű talajokra, vízigénye közepes.

Azért, hogy a gyökere ne száradjon ki, ajánlott valamivel beárnyékolni, erre kiválóan alkalmas egy nagyobb kő vagy forgács. A megálmodott helyén ajánlott átforgatni a talajt, hogy minél porhanyósabb földbe legyen ültetve a lonc, ezután az ültető gödröt Dolce Vital általános földkeverékkel töltse fel, ami a kiváló vízmegtartó és vízfelvevő képessége és a rendszeres öntözés révén folyamatosan nedvesen tartja a növény körül földet. Miután elkészült az ültetéssel ajánlott egy alapos megöntözés, ami a gyökérképződés megindulását fogja segíteni. Az első időben szüksége lesz a növénynek egy kis igazításra, segítségre ahhoz, hogy könnyedén tudjon a későbbiekben felkúszni a falra. Jó szívvel ajánlom Önnek a Japán futóloncot, hiszen nem csak érdekes levélszínével, hanem kellemes parfüm illatával is örömet fog szerezni Önnek és családjának.