Japán futólonc ültetése

Megyeri Szabolcs 2014-12-19 15:29:07

Amennyiben van olyan része kertjének, melyet szívesen eltakarna valamilyen látványos növénnyel, akkor mindenképpen jó választás Önnek a Japán futólonc. A kúszónövények csoportjába tartozó lonc házfalakra, kerítésekre könnyedén felkúszik, azonban hogy ha nincsen lehetősége felfele mászni, akkor a talajon szélesen szét fog terjedni, ezért talajtakarónak is kiváló választás.

Napos helyre ajánlott ültetni, de még a félárnyékos helyet is tolerálja, azonban árnyékban arra kell számítani, hogy a levelei egy részét elveszíti, valamint penészes megbetegedésre is hajlamosabb lesz. Nincsen szüksége speciális összetételű talajokra, vízigénye közepes.

Azért, hogy a gyökere ne száradjon ki, ajánlott valamivel beárnyékolni, erre kiválóan alkalmas egy nagyobb kő vagy forgács. A megálmodott helyén ajánlott átforgatni a talajt, hogy minél porhanyósabb földbe legyen ültetve a lonc, ezután az ültető gödröt Dolce Vital általános földkeverékkel töltse fel, ami a kiváló vízmegtartó és vízfelvevő képessége és a rendszeres öntözés révén folyamatosan nedvesen tartja a növény körül földet. Miután elkészült az ültetéssel ajánlott egy alapos megöntözés, ami a gyökérképződés megindulását fogja segíteni. Az első időben szüksége lesz a növénynek egy kis igazításra, segítségre ahhoz, hogy könnyedén tudjon a későbbiekben felkúszni a falra. Jó szívvel ajánlom Önnek a Japán futóloncot, hiszen nem csak érdekes levélszínével, hanem kellemes parfüm illatával is örömet fog szerezni Önnek és családjának. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.