​Illatos növények a balkonon

A balkonkertészkedés nem csupán népszerű hobbi, hanem városi környezetben sokszor az egyetlen lehetőség, hogy pótoljuk a kerti elfoglaltságokat. A balkonokon kis túlzással bármilyen növény nevelhető, persze a terület nagysága korlátot szab elképzeléseinknek.

A dísz-, vagy haszonnövények kiválogatásakor a szín, vagy éppen a virágzat formája mellett egyéb érdekes szempontokat is figyelembe vehetünk, mint például az illatot.

Jó ötlet lehet a balkont részben vagy egészben illatos, aromás növényekkel betelepíteni, így a kint töltött idő több érzékszervünknek lesz kellemes! Az illatos balkonnövények köre széles, de van pár faj, melyek különösen megfelelőek a célra.

Ajánlható az alacsony gondozási igényű frézia, a futtatásra is alkalmas viaszvirág, vagy éppen a fűszerként is hasznos oregánó. Nagyobb erkélyeken a leander lehet egyszerre szép és illatos, de jó választás a jázmin, vagy éppen a levendula is!

Azt javaslom, merjünk túllépni a szokásos muskátlin, és rendezzük be balkonunkat úgy, hogy pompás színkavalkád és átható, kellemes illat uralkodjon ezen a területen!

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.