Termékek Menü
0

​Illatos növények a balkonon

A balkonkertészkedés nem csupán népszerű hobbi, hanem városi környezetben sokszor az egyetlen lehetőség, hogy pótoljuk a kerti elfoglaltságokat. A balkonokon kis túlzással bármilyen növény nevelhető, persze a terület nagysága korlátot szab elképzeléseinknek.

A dísz-, vagy haszonnövények kiválogatásakor a szín, vagy éppen a virágzat formája mellett egyéb érdekes szempontokat is figyelembe vehetünk, mint például az illatot.

Jó ötlet lehet a balkont részben vagy egészben illatos, aromás növényekkel betelepíteni, így a kint töltött idő több érzékszervünknek lesz kellemes! Az illatos balkonnövények köre széles, de van pár faj, melyek különösen megfelelőek a célra.

Ajánlható az alacsony gondozási igényű frézia, a futtatásra is alkalmas viaszvirág, vagy éppen a fűszerként is hasznos oregánó. Nagyobb erkélyeken a leander lehet egyszerre szép és illatos, de jó választás a jázmin, vagy éppen a levendula is!

Azt javaslom, merjünk túllépni a szokásos muskátlin, és rendezzük be balkonunkat úgy, hogy pompás színkavalkád és átható, kellemes illat uralkodjon ezen a területen!

Tartalomhoz tartozó címkék: kertészeti tanácsok