Idared alma, az igazi magyar alma!

Megyeri Szabolcs 2014-11-03 12:51:42

Az alma vitathatatlanul a legnépszerűbb gyümölcsök egyike, de megkockáztatom, hogy hazánkban egyenesen a legkedveltebb gyümölcs. Ez nyilvánvalóan nem véletlen, hiszen a lédús, ízletes almánál kevés üdítőbb és frissítőbb természetes nassolnivaló létezik, ráadásul az alma élettani hatásai is említésre méltók. A sokezer almafajta közül az Idared egy általánosan ismert és elismert fajta, mely a hazai kertekben gyakori vendég, szép alakja, gyors növekedése, mérsékelt gondozási igénye, és klasszikus, piros gyümölcse igazi kedvenccé teszi a hobbikertészek körében.

A szabadgyökerű Idared alma ültetése tavasszal és ősszel időszerű, az ilyen almafákat tehát március-április folyamán, vagy október és november környékén lehet a kertbe telepíteni. Az Idared alma betegségei nem nagyszámúak, ennek a fajtának a választásával kevés növényvédelmi feladatot veszünk a nyakunkba. Az Idared szabadgyökerű almafa gondozása a későbbiekben sem jelent majd túlzottan sok feladatot, ennek az almafának a talajigénye alacsony, és a vízigénye is mérsékelt, így könnyű vele sikert elérni. Az Idared almafa vásárlása jó befektetés, amennyiben egy pompás külalakkal és nagyszerű terméssel rendelkező gyümölcsfát szeretnénk a kertünkben tudni!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.