Hova ültethetünk vízipálmát?

Megyeri Szabolcs 2015-04-20 15:41:59

A vízipálma igazán különleges megjelenésű évelő dísznövény, mellyel valódi trópusi környezetet teremthetünk kertünkbe, lakásunkba. Ültethető szoliterként, azaz önmagában a kerti tavakba, vagy csoportosan szegélynövényként a tó mellé, vagy esetleg a vízcsap alá, különböző dekorkövekkel körbevéve, így a túlcsorduló víz folyamatosan nedvesen tartja növényünket. A vízipálmát tarthatjuk dézsában is, mely a kerti ösvény bejáratához téve magával ragadó látványt nyújt, és rögtön lenyűgözi kertünkbe látogató vendégeinket.

A trópusi esőerdők hangulatát vihetjük lakásunk fényben gazdag területeire, ha egyéb hasonló igényeket kívánó növénnyel együtt kisebb palackokba ültetve a falra akasztjuk őket. Ezzel a vertikális elrendezéssel és a megfelelő növények összeválogatásával egyedi, vízesésszerűen leomló növényzuhatagot alakíthatunk ki. A vízipálmát általában olyan növényekkel érdemes társítani, melyek hasonló igényekkel rendelkeznek, ilyen pl. a szobai futóka, a zöldike, diffenbachia, fikuszok, begóniák, páfrányok vagy a mindent kibíró dracéna. Különféle kompozíciókat alakíthatunk ki belőlük, ültethetjük őket falra akasztható kaspókba, de cserépbe helyezve a szoba egy világos részén is remekül tudnak érvényesülni. Ezen növények számára nem csak a nappaliban, de a fürdőszobában is találhatunk megfelelő helyet, a szellőztetésnél azonban figyeljünk, különösen a téli időszakban, nehogy hirtelen ráengedjük a növényekre a hideg levegőt.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.