Hova ültessünk télizöld fagyalt?

Megyeri Szabolcs 2014-05-27 13:10:34

A télizöld fagyal elsősorban sövényként, tér-, és birtokhatárolóként ismert, de természetesen nagyobb kertekbe központi helyre is telepíthető, például eltérő funkciójú kertrészek elkülönítésére, vagy akár szoliternövényként. A télizöld fagyal kiváló városi növény, a szennyezett levegőt jól tolerálja, ezért utcafrontokra, családi házas övezetekbe is jó választás, de társasházi előkertekbe, vagy nagyobb társasházi belső udvarokra is ajánlott.

Talajigénye nem magas, az átlagos talajtípusokon jól elél, napos, és félárnyékos helyekre is ültethető. Nagyszerű takarónövény, a kertet az utcán sétálóktól, vagy a szomszédok elől rejtheti el, de például idősebb, kissé romosabb falak elfedésére is alkalmazható. A télizöld fagyal ára mérsékelt, így akár kerítés helyett is bevethető, sűrű ágrendszere és magassága miatt hatékony védvonalat jelent. A fagyal nem szúrós növény ezért kisgyermekes kertekbe is megfelelő, és ugyanezért gondozása is kényelmesen elvégezhető.

A fagyal ápolása egyszerű, vízigénye átlagos, öntözést inkább csak a melegebb nyári hónapokban igényel. A télizöld fagyal nyírása csupán egy tavaszi ifjító metszésből, és egy nyári alakító visszavágásból áll, növényvédelme pedig elenyésző, mivel életerős, ellenálló cserje.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.