Hová ültessünk Leyland ciprust?

Megyeri Szabolcs 2014-10-20 11:13:44

A Leyland ciprus tulajdonságai közül a legjellemzőbbek a nagy magasság és a gyors növekedés. A Leyland ciprus mérete 10 méter feletti is lehet, évente pedig 70-100 centimétert növekszik, ezért kiválóan alkalmas egybefüggő, masszív sövénykerítés kialakítására. A Leyland ciprus sövény tömött, sűrű ágrendszerű lesz, mely nem csupán az illetéktelen pillantásoktól óvhatja meg kertünket, hanem kiválóan fogja meg a szálló port, és hangszigetelő tulajdonsága is kiemelkedő.

A Leyland ciprus ültetése akkor a legjobb ötlet, amennyiben magas, áthatolhatatlan, jó térhatároló sövényt szeretnénk telepíteni, mely ráadásul egész évben magas díszítőértékkel bír. A Leyland ciprus szoliternövényként is megállja a helyét, vagyis önmagában ültetve is mutatós dísze lehet a kertnek. A Leyland ciprus a szépen ápolt kertek méltó kerete lehet birtokhatárolóként ültetve, ráadásul hangszigetelő, és porfelfogó képessége miatt gyakorlati haszna is kiemelkedő!

blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FENYŐFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA FAJTÁK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.