Hová ültessünk közönséges jezsáment?

Megyeri Szabolcs 2014-06-02 14:54:41

A közönséges jezsámen (Philadelphus coronarius) számos olyan előnyös tulajdonsággal rendelkezik, melyek széleskörű felhasználást tesznek lehetővé. A jezsámen gondozási igénye alacsony, dekorációs értéke pedig kiemelkedő, ezért kiválóan alkalmas például utcafronti, előkerti telepítésre. Hasonlóan jó választás társasházi kertekbe, vagy tömbházak közti holt terek beültetésére, mivel a jezsámen fényigénye alacsony, félárnyékban is jól érzi magát, ráadásul a kifejlett növény alig igényel öntözést, így a lakóközösségnek nem lesz gondja vele.

A jezsámen sövény kiskertekben is kifejezetten hasznos, magasra törő hajtásai takarhatják az esztétikájukat vesztett, romos falakat, a csúnyább kerítéseket, de a szomszédos telkek között húzódó birtokhatárolót is dekorálhatjuk vele. Markáns, egyedi illata meghatározhatja a kert atmoszféráját, látványos virágait pedig májusban, júniusban hozza, ezekben a hetekben pompás látványt nyújt. A jezsámen szoliternövénynek is alkalmas, díszes, elegáns megjelenése a birtok üresebb, homogénebb, pázsitos területein megtörheti az egyhangúságot, a területet vadregényessé, izgalmassá varázsolja. A jezsámen ültethető különböző cserjecsoportokba is, aranyvesszővel, rózsalonccal kombinálva például fokozható a dekorációs hatás.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.