Termékek Menü
0

Hová ültessünk kis meténget?

Megyeri Szabolcs

A kis meténg (Vinca minor ’Marie’) elsősorban, mint talajtakaró évelő növény ismert, mivel hatékonyan képes a parlagi, műveletlen területeket elfedni. A kis meténg levelei egész évben élénkzöld színben pompáznak, még a téli hónapokban is díszlenek, így amennyiben fontos az egész éves növényi dekoráció, a kis meténg vásárlásával a probléma máris megoldott!

A kis meténg kiválóan alkalmas rézsűkre való telepítésre, a lejtős kertrészeken kevés növény marad meg tartósan, a kis meténg azonban folyamatos dekorációként szolgálhat a rézsűs kertrészeken. Gyakori, hogy a kertekben olyan árnyékos területek akadnak, melyek beültetése nehéz, mivel a kedvezőtlen fényviszonyok kevés növénynek felelnek meg. A kis meténg fényigénye alacsony, vagyis félárnyékban, takarásban is szépen fejlődik, ugyanakkor napos területekre is ültethető.

A kis meténg temetői növényként is megállja a helyét, ugyanis gondozási igénye alacsony, hosszú hetekre magára lehet hagyni, élénk színe, kedves virágai azonban méltó és díszes síremléki növénnyé teszik. A kis meténg virágai áprilisban nyílnak, roppant mutatósak, szirmaik kékeslilásak, így a kis meténg egyszerűen pompás dísznövényként is ültethető.