Hová ültessünk kék hamisciprust?

Megyeri Szabolcs 2014-10-27 13:11:00

A kék hamisciprus egy roppant látványos és dekoratív örökzöld cserjeféle, mely egész évben díszíti a kertet. A kék hamisciprus ültetése nem csupán dísznövényként ajánlott, hanem elsősorban sövényként tehet jó szolgálatot. Növekedési üteme ugyanis erőteljes, alakja sudár, kúpos, és a megfelelő ültetési távolságot alkalmazva (60-80 cm tövenként) kiváló, egybefüggő, masszív sövény alakítható ki belőle.

A kék hamisciprus sövény magassága 7-9 méter is lehet, így a hamisciprus sövény hatékonyan takarhatja a kertet, sőt, a sűrű növényi fal még a kinti por-, és zajszennyeződések egy részét is felfogja! A kék hamisciprus sövény ültetése ezért ott ajánlott elsősorban, ahol szükség van egy dekoratív, jól takaró, magas és tömött ágrendszerű sövényre.

A kék hamisciprus szoliternövényként is elterjedt, vagyis önmagában ültetve is kiváló látványelem a kertben. Színe egyedi árnyalatú, ezüstös-kékes, így remekül egészítheti ki a rendszerint zöld-túlsúlyos kerti színvilágot. Gondozása nem nehéz feladat, ez a cserjeféle kifejezetten ellenálló és strapabíró, vízigénye átlagos, metszése pedig csupán évi két-három alkalommal megoldható.

A kék hamisciprus tehát praktikus sövény növény lehet, mind az utcafronti előkertben, mind pedig a kert más határvonalain, de akár a birtokon belüli térhatároló szerepét is betöltheti. Mindemellett dísznövényként ültetve a kék hamisciprus különleges színével, karcsú, elegáns alakjával dekorálhatja a kertet. 

blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ILLATOS FENYŐFA: LUC FENYŐ KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.