Termékek Menü
0

Hová ültessünk indás berkipimpót?

Megyeri Szabolcs
2015-01-08 12:56:36

Az indás berkipimpó (Waldsteinia ternata)  egy nagyszerű talajtakaró növény, melyet gyakran telepítenek a hobbikertészek sziklakertekbe, vagy rézsűs kertrészekre is. Az indás berkipimpó magassága csupán 20-25 centiméter, így valóban fedőnövényként a leghasznosabb, de magasabb cserjesorok, vagy a kerítés elé ültetve is dekoratív.

A lejtős kertek esetében gyakori probléma a talaj megcsúszása, az indás berkipimpó ezen is segíthet, gyorsan terjedő rizómás gyökérzete hatékonyan köti meg a talajt. Sziklakerti növényként is népszerű, hiszen az indás berkipimpó tulajdonságai ideálisak ilyen felhasználásra, mivel szárazságtűrő, alacsony gondozási igényű, a talajra nem érzékeny évelő növény. Ültethetjük napos, félárnyékos helyre is, sőt, akár mélyárnyékos kertrészeken (lombos fák alatt) is megél, ahol más növény csak szenvedne.

Az indás berkipimpó télálló növény, mely minden évszakban zöldell, tavasszal pedig bájos sárga virágokkal ajándékozza meg gazdáját. Az indás berkipimpó virágait április közepétől egészen nyárig csodálhatjuk, de díszítőértékéből ezután sem veszít. Az indás berkipimpó alacsony gondozási igénye és jó takaróképessége miatt többek közt ritkábban látogatott hétvégi telkek, nyaralók praktikus növénye lehet. Az indás berkipimpó ültetési ideje tavasszal vagy ősszel érkezik el, a konténeres indás berkipimpó rendelése a legjobb ötlet, hiszen ilyen módon a legbiztosabb a siker. 

Tartalomhoz tartozó címkék: indás berkipimpó