Hová ültessünk indás berkipimpót?

Megyeri Szabolcs 2015-01-08 12:56:36

Az indás berkipimpó (Waldsteinia ternata)  egy nagyszerű talajtakaró növény, melyet gyakran telepítenek a hobbikertészek sziklakertekbe, vagy rézsűs kertrészekre is. Az indás berkipimpó magassága csupán 20-25 centiméter, így valóban fedőnövényként a leghasznosabb, de magasabb cserjesorok, vagy a kerítés elé ültetve is dekoratív.

A lejtős kertek esetében gyakori probléma a talaj megcsúszása, az indás berkipimpó ezen is segíthet, gyorsan terjedő rizómás gyökérzete hatékonyan köti meg a talajt. Sziklakerti növényként is népszerű, hiszen az indás berkipimpó tulajdonságai ideálisak ilyen felhasználásra, mivel szárazságtűrő, alacsony gondozási igényű, a talajra nem érzékeny évelő növény. Ültethetjük napos, félárnyékos helyre is, sőt, akár mélyárnyékos kertrészeken (lombos fák alatt) is megél, ahol más növény csak szenvedne.

Az indás berkipimpó télálló növény, mely minden évszakban zöldell, tavasszal pedig bájos sárga virágokkal ajándékozza meg gazdáját. Az indás berkipimpó virágait április közepétől egészen nyárig csodálhatjuk, de díszítőértékéből ezután sem veszít. Az indás berkipimpó alacsony gondozási igénye és jó takaróképessége miatt többek közt ritkábban látogatott hétvégi telkek, nyaralók praktikus növénye lehet. Az indás berkipimpó ültetési ideje tavasszal vagy ősszel érkezik el, a konténeres indás berkipimpó rendelése a legjobb ötlet, hiszen ilyen módon a legbiztosabb a siker. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese évelő indás berkipimpó
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FENYŐFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA FAJTÁK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.