Hová ültessünk hamvas törpemargitvirágot?

Megyeri Szabolcs 2014-11-10 17:02:19

A hamvas törpemargitvirág (Anacyclus pyrethrum depressus) talajtakaró növényként jó szolgálatot tehet parlagi, műveletlen kertrészeken, vagy ott, ahol pázsit helyett valamilyen díszes, szőnyeget alkotó virágzó növényt szeretnénk bevetni. A hamvas törpemargitvirág szárai elfekvőek, így gyep helyett is ültethető ez a növény, mert egységes takaró felületet képez a talajon. A hamvas törpemargitvirág ültetése akár sírokra is javasolható, alacsony mérete (5-10 centiméteres magasság), és zöldellő levelei, szép virágai okán méltó dekoráció lehet síremlékeken. A hamvas törpemargitvirág szegélynövényként is beválik, kerti utak mentén jól mutat majd, de például a gyep és a virágágyások közötti elválasztóvonalként is ültethető.

A hamvas törpemargitvirág telepítése kőfalak mellé, sziklás, köves kertrészekre is jó ötlet, az ilyen területek adottságait jól tűri, és elfedi az egyenetlen, alacsony esztétikájú kerti szegleteket. A hamvas törpemargitvirág a lejtős kertek rézsűnövénye is lehet, a pázsitszerű szőnyeget alkotó díszes évelő csodát tehet a nehezen kihasználható lankákon. Természetesen a hamvas törpemargitvirágot egyszerűen azért is ültethetjük, mert egy csodás külalakkal, és változatos megjelenéssel bíró dísznövény, így a birtok bármely részén ízléses és elegáns növénydekoráció válik belőle. A hamvas törpemargitvirág ára mérsékelt, így annak ellenére, hogy az átlagosnál rövidebb élettartamú évelőről van szó, mindenképp megéri egy próbát tenni vele.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.