Hová ültessünk hamvas cipruskát?

Megyeri Szabolcs 2015-01-05 14:19:09

A hamvas cipruska (Santolina chamaecyparissus) talajigény és fényigénye alapján a napos fekvésű, meleg, laza, könnyen felmelegedő közegű területeket részesíti előnyben, így ennek figyelembevételével jelöljük ki az ültetési helyet. A hamvas cipruska talajtakaró növényként elsőrangú, így a kert parlagi, vagy ritkábban használt részeire remek választás. A hamvas cipruska szegélynövényként is bevethető, a kerítés mentén, vagy a terasz köré telepítve nagyszerű térhatároló, magas esztétikai értékű növénysort nyerhetünk vele.

A hamvas cipruska magassága 40-50 centiméter körüli, így akár alacsony sövényt is kialakíthatunk belőle. Sövénynek való növényként ültetve a hamvas cipruska rendszeres nyírást kíván, hogy formás zöld térhatároló váljon belőle. A felhasználási területek sora itt még nem ért véget, ugyanis a hamvas cipruska közkedvelt rézsű növény is, vagyis a lejtős kertrészek színesítésére is alkalmas, ugyanis kiválóan megél a ferde területeken, ahol más dízsnövényekkel könnyen kudarcot lehet vallani. Sokan, akik nem rendelkeznek kerttel, de a balkonjukat, erkélyület szeretnék díszíteni valamilyen nem szokványos, kevés törődést igénylő dísznövénnyel, szintén a hamvas cipruskát ültetik, mégpedig cserépbe. A

dézsában nevelt hamvas cipruska ugyanolyan szép és illatos lesz, mint kerti társai, ugyanazt a napfényes, mediterrán hangulatot árasztja, ráadásul a cserépben nevelt hamvas cipruska nagyobb, akár 60 centiméteres bokorrá is fejlődhet.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese évelő hamvas cipruska
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.