Hova ültessünk gyapjas tisztesfüvet?

Megyeri Szabolcs

A gyapjas tisztesfű (latin neve: Stachys byzantina) egy igen különleges megjelenésű talajtakaró évelő, melynek felhasználási köre roppant változatos. Talajtakaró növényként a gyapjas tisztesfű ültetése ott javasolt, ahol parlagi, használaton kívüli kertrészek vannak. A gyapjas tisztesfű telepítése megoldja a rendezetlen látványt nyújtó műveletlen területek problémáját, egységes, gyepszerű felületet képez, egzotikus, bolyhos leveleivel pedig vidám, vadvirágos hangulatot csempész a kertbe.

A gyapjas tisztesfű kiváló rézsűnövény is, lejtős kertek rézsűs részein, ahol egyéb dísznövények nehezen nevelhetőek, a gyapjas tisztesfű kiválóan megmarad, jeleskedik a talaj megkötésében, és hatásosan díszít, tölti ki a teret. A gyapjas tisztesfű fényigénye miatt elsősorban napsütötte, meleg lankákra ültethető. A gyapjas tisztesfű telepítésére egyszerűen dekoratív megjelenése is okot adhat, a különleges levelek, a figyelemfelkeltő külalak bármely kert fontos díszeleme lehet, így akár szegélynövényként, vagy központi részen évelőágyásban elhelyezve szépen fog mutatni. A gyapjas tisztesfű talajigénye nem magas, a szegényebb, jó vízelvezetésű közeget preferálja, de az átlagos kerti földben jó eséllyel szépen megél. A gyapjas tisztesfű vízigénye közepes, a szárazságot tolerálja, de időnként öntözésre szorul.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese tisztesfű/nyuszifül
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.