Hova ültessünk foltos árvacsalánt?

Megyeri Szabolcs 2015-01-05 13:24:57

A foltos árvacsalán (Lamium maculatum) egy kiváló talajtakaró növény, mely félárnyékban, árnyékban is megél, így felhasználhatósága sokrétű. Bevethetjük parlagi, vagy használaton kívüli kertrészeken, ahol a csupasz talaj alacsony esztétikáján szeretnénk javítani. Mivel a foltos árvacsalán egy vadvirág, akkor is jó választás, ha természetközeli, a rétek, mezők hangulatát idéző kertstílus kialakítása a cél.

A foltos árvacsalán a kertben jól harmonizál az egyéb dísznövényekkel, alacsony termete (a foltos árvacsalán magassága 15-20 cm), és rózsaszín virágai (Lamium maculatum 'Shell Pink' változat esetében) remekül egészítenek ki bármilyen növényegyüttest. A foltos árvacsalán talajigénye alacsony, az átlagos, vagy az annál szegényebb kerti talaj megfelelő a számára, csupán a nedves, kötött közeget nem kedveli.

A foltos árvacsalán fényigénye alacsony, árnyékos, félárnyékos helyekre is ültethető, így például lombos fák alatt is szépen megél, ahol más dísznövények csak szenvednek. A foltos árvacsalán erőteljesen terjedő növényfajta, könnyen szétterjed a kertben, így hamar nagy szőnyeget alkot majd. Amennyiben a foltos árvacsalán terjedését korlátozni szeretnénk, a nem kívánt helyen megjelenő friss hajtásokat emeljük ki.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.