Hová ültessünk délvirágot?

Megyeri Szabolcs

A délvirág felhasználási köre roppant széles, kedvező tulajdonságai miatt széleskörűen telepíthetjük akár a kertbe, utcafrontra, síremlékekre, vagy éppen virágládába, balkonokra, teraszokra. A délvirág virágzata káprázatos színekkel fogja elvarázsolni tulajdonosait, ezért akár funkció nélkül, egyszerűen virágzó dísznövényként is ültethejük, főképpen a narancspiros változatot (Delosperma ’Red Mountain’).

A délvirág talajtakaró növényként a legpraktikusabb, képes olyan sűrűn elfoglalni a területet, hogy minden gyomot kiszorít, így pázsit helyett is telepíthető, például ritkábban használt, műveletlen kertrészekbe. A délvirág vízigénye közepes, hosszabb öntözésmentes időszakokat is kibír, így sziklakerti növényként is beválhat, pozsgás leveleivel, kisméretű virágaival jól illik a megszokott sziklakerti kompozíciókba.

A délvirág cserépben, virágládában is nevelhető, balkonok, ablakpárkányok feltűnő dísze lehet, tavasztól nyíló virágai megszépítik a környezetét. A délvirág egyik kedvező tulajdonsága, hogy szűk résekbe, éles, csúcsos formákba is „belenő”, így nagy haszna lehet olyan kertekben, ahol az épített elemek (járda, szegélyek) között szabálytalan alakú, kisméretű rések, szabad területek vannak. A délvirág gondozása szinte gyermekjáték, törődést alig igényel, ellenben dekorációs értéke kiemelkedő, így jószívvel ajánlom mindazoknak, akik egy vadvirágos hangulatot árasztó, kedves megjelenésű évelőre vágynak!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS,CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.