Termékek Menü
0

Hová ültessünk délvirágot?

Megyeri Szabolcs

A délvirág felhasználási köre roppant széles, kedvező tulajdonságai miatt széleskörűen telepíthetjük akár a kertbe, utcafrontra, síremlékekre, vagy éppen virágládába, balkonokra, teraszokra. A délvirág virágzata káprázatos színekkel fogja elvarázsolni tulajdonosait, ezért akár funkció nélkül, egyszerűen virágzó dísznövényként is ültethejük, főképpen a narancspiros változatot (Delosperma ’Red Mountain’).

A délvirág talajtakaró növényként a legpraktikusabb, képes olyan sűrűn elfoglalni a területet, hogy minden gyomot kiszorít, így pázsit helyett is telepíthető, például ritkábban használt, műveletlen kertrészekbe. A délvirág vízigénye közepes, hosszabb öntözésmentes időszakokat is kibír, így sziklakerti növényként is beválhat, pozsgás leveleivel, kisméretű virágaival jól illik a megszokott sziklakerti kompozíciókba.

A délvirág cserépben, virágládában is nevelhető, balkonok, ablakpárkányok feltűnő dísze lehet, tavasztól nyíló virágai megszépítik a környezetét. A délvirág egyik kedvező tulajdonsága, hogy szűk résekbe, éles, csúcsos formákba is „belenő”, így nagy haszna lehet olyan kertekben, ahol az épített elemek (járda, szegélyek) között szabálytalan alakú, kisméretű rések, szabad területek vannak. A délvirág gondozása szinte gyermekjáték, törődést alig igényel, ellenben dekorációs értéke kiemelkedő, így jószívvel ajánlom mindazoknak, akik egy vadvirágos hangulatot árasztó, kedves megjelenésű évelőre vágynak!