Termékek Menü
0

Hova ültessük az örökzöld orbáncfüvet?

Megyeri Szabolcs
2014-05-24 13:58:03

Az örökzöld orbáncfű egy kiváló díszítőértékű, sokoldalúan alkalmazható dísznövény, mely a népszerű gyógynövény, a közönséges orbáncfű közeli rokona. Az örökzöld orbáncfű változatai közül elsősorban az alacsony növekedésű, jellemzően 20-40 centiméter magasra fejlődő típusok ideálisak a kertekbe, számos előnyös tulajdonságuk miatt. Gyakran előfordul, hogy a kert bizonyos részei nem állnak aktív használatban, egyfajta parlagi területként (nem) funkcionálnak, így itt gyakran jelennek meg gyomok, vagy alakul ki dús, kivadult, előnytelen megjelenésű növényzet.

Az ilyen területeket kiválóan el lehet fedni orbáncfűvel, ami gondozást alig igényel, ellenben egységes, rendezett látványt biztosít. Ugyanígy jó választás olyan kertekbe, kertrészletekbe, ahol a növényzet gyér,  ideális olyan helyekre, melyeket nem használunk, ritkábban látogatunk, illetve olyanoknak ajánlható, akik akarnak némi vegetációt a kertbe, előkertbe, vagy akár az utcafrontra, de a gondozással nem kívánnak sok időt eltölteni.

 Az örökzöld orbáncfű kedvelt parknövény is, gyakran látni közterületen, de például társasházi elő-, vagy belső kertekbe is melegen ajánlható, díszítőértéke magas, és ápolására kevés energiát, időt kell csak fordítani.

Tartalomhoz tartozó címkék: cserje