Hova ültessük a Japán vérborbolya Atropurpurea fajtáját?

Megyeri Szabolcs 2014-12-13 23:34:15

Első és legfontosabb tényező a vérborbolya ültetése előtt az, hogy alaposan gondoljuk át a helyét. Látni házak kertjében, hogy az ablak vagy épp az ajtó elé vagy mellé lett beültetve pár évvel ez előtt. Mivel ez a díszcserje 1.5-2 méter magasra fog megnőni, ezért a későbbiekben zavaró lehet jelenléte. Télen általános probléma, hogy a cserje hirtelen elkezd gyengülni. Ennek az az oka, hogy mivel sekélyen gyökerezik a Japán vérborbolya, ezért a téli hónapokban a talaj átfagyásával a fent említett probléma előfordulhat.

Amennyiben megtalálta a megfelelő helyet kertjében, akkor máris nekiláthat a borbolya ültetésének. Ajánlott kétszer akkora nagyságú gödröt készíteni a borbolyának, mint amekkora konténerben megveszi. Ez után a Dolce Vital földkeveréket halmozza a gödörbe olyan magasságig, hogy a cserje törzse a föld színénél kezdődjön. Miután már a díszcserje stabilan áll a talajban csak annyi a teendő, hogy alaposan öntözze meg, melyet heti rendszerességgel ismételjen is meg.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ABIES CONCOLOR - KOLORÁDÓI JEGENYEFENYŐ

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.