Termékek Menü
0

A homoktövis ültetése

Megyeri Szabolcs
2015-01-30 15:32:32

A Konténeres kiszerelésű Homoktövis ültetésénél azzal az előnnyel kell számolnunk, hogy már az első évében meghozza első gyümölcseit. Nem kell hatalmas mennyiségre gondolni, de egy kellemes ízelítőt ad a finom ízeiből.

Az ültetés első mozzanata a termőhelyek kiválasztása legyen kerítés mellé, telekhatárolónak kiválóan alkalmas, sűrű, tüskés ágrendszerének köszönhetően. Mindenképpen törekedjünk rá, hogy lehetőleg napos helyet válasszunk, viszont a huzat és a hidegnek való kitettség ne aggasszon bennünket, mert a homoktövis a hideggel szemben extrém mértékig ellenálló.

Miután megvan, a hely következhet a tőtávolság kérdése a homoktövis méreteihez igazodva, a megfelelő tőtávolság 1,5 2 méter. Ne felejtsük el azonban, hogy a homoktövis azonban kétlaki növény. Így megbízható forrásból érdemes csak vásárolni, ahol biztosra mehetnek, hogy kapnak termős és porzós változatot is. A termős és porzós fajták aránya 9 az 1-hez legyen.

Az telepítés következő lépése az ültető gödör kialakítása, évén, hogy a Homoktövis a jó víz és leég gazdálkodású nem túl kötött talajt kedveli, így érdemes a kitermelt földet feljavítani kellő minőségű talajjal. Az ültető gödör aljára mindenképp tegyünk egy kevés szerves trágyát így elősegítendő a fiatal csemeténk fejlődését.  

Az ültetési magasságot a földlabda felszíne adja, ez legyen egyvonalban a földfelszínnel. Miután ezzel megvagyunk, öntözzük be a tövét és élvezzük frissen ültetett Homoktövis sövényünk adta  csodás látványt.

Tartalomhoz tartozó címkék: cserje