Hogyan ültessük az Arany kúszó kecskerágót?

Megyeri Szabolcs 2015-01-06 16:05:56

Amennyiben talált a kertjében egy olyan helyet, ahova nincs ötlete, mit ültessen, de mégis szép növénnyel szeretné gazdagítani a kertjét, akkor jó szívvel ajánlom Önnek az Arany kúszó kecskerágót. Ez a díszcserje kiváló választás, hogy ha a kert egy részén szeretné a gyomok növekedését visszafogni, ugyanis 20-30 cm-es magasságának köszönhetően remek talajtakaró és gyomelnyomó növény. Ahhoz, hogy mindenen előnyös tulajdonságát ki tudja használni ennek a cserjének, először be kell ültetni.

A kert bármely részére ültethető, mert igénytelen fényellátottság és talaj minőség szempontjából is. Ha megtalálta a megfelelő helyet a kecskerágónak, akkor ajánlott azt a kert területet ásóval átforgatni, hogy minél porhanyósabb talajba lehessen ültetni. Az ültetőgödröt töltse olyan magasságig Dolce Vital földkeverékkel, hogy a cserje a földfelszínnél legyen. Ez a keverék amellett, hogy egész idő alatt ellátja a növényt kellő mennyiségű tápanyaggal, a rendszeres locsolást a kiváló vízfelvevő és vízmegtartó tulajdonságával segíti. Miután készen van a beültetéssel, már csak egy alapos megöntözés szükséges, hogy a gyökérképződést elősegítsük. Ugyan fagytűrő cserje, de, ha a kora téli időszakban ültetjük, nem árt az újonnan ültetett növényt télre betakarni szalmával, levéllel vagy talajtakaró hánccsal 30-40 cm-es magasságig. Ezzel az egyszerű óvintézkedéssel, megóvjuk a cserjét a hideg okozta gyengüléstől.

Ha minden apró részletre figyeltünk az ültetés során, akkor akár 30 évig is társunk lehet a kertben. Mivel nem igényel sok törődést, illetve szaktudást az Arany tarka kecskerágó, ezért a kertészkedéssel még csak most ismerkedő kertbarátoknak is jó szívvel ajánlom.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES (FÖLDLABDÁS, CSEREPES) EZÜSTFENYŐ KARÁCSONYFÁNAK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.