Termékek Menü
0

Hogyan ültessük a Rosa Chrysler Imperial illatos teahibrid rózsát?

Megyeri Szabolcs
2015-02-24 15:41:34

A megrendelt rózsa majdani szépségét és dekorációs értékét nagyban határozza meg a szakszerű ültetés. A rózsa ültetése előtt érdemes számba venni a fontosabb körülményeket (szélvédettség, talajminőség, napos órák száma), és ezek alapján kijelölni a megfelelő ültetési helyet. A rózsa megrendelése után azonnal nekikezdhet az előkészületeknek, hogy a rózsa kiszállítása után a töveket haladéktalanul telepíthesse! Amennyiben a következő rövid útmutatót követve ülteti el Rosa Chrysler Imperial illatos rózsáját, akkor minden esélye meglesz rá, hogy díjnyertes szépségű rózsabokrokat neveljen!

A Rosa Chrysler Imperial teahibrid rózsa ültetési útmutatója:

  • A rózsa ültetési ideje hosszú, rózsát telepíteni elsősorban tavasszal és ősszel ideális, de nyáron is lehetséges, csupán a fagyos, hideg téli hónapokban nem ajánlott a rózsa telepítése.
  • Nyári rózsaültetéskor mindig konténeres rózsát válasszunk, a meleg hetekben ezzel a kiszereléssel lehet sikereket elérni.
  • A rózsa ültetési helye a kert egy napos, meleg területe legyen, a Rosa Chrysler Imperial illatos rózsa fényigénye napi 6-8 óra közvetlen napsütés, árnyékos területre, magas fal tövébe, lombos fák alá nem ültethető!
  • A Rosa Chrysler Imperial teahibrid rózsa talajigénye átlagos a rózsák között, az enyhén savas, tápanyagban kiegyensúlyozott, laza szerkezetű közeget kedveli. Amennyiben az Ön kertjének talaja más típusú talaja van, könnyen módosíthatja a rózsaágyás földjének összetételét, többek között érett marhatrágya, komposzt, homok, vagy savanyú föld kihelyezésével.
  •  A Rosa Chrysler Imperial illatos rózsa ültetési tőtávolsága 50-60 centiméter, így egy négyzetméternyi rózsaágyásba 3-4 tő rózsa telepíthető ebből a fajtából
  • A Rosa Chrysler Imperial rózsa ültetéséhez egy 60x60x60 centiméteres ültető gödröt szükséges előkészíteni, akár még a rózsa megrendelése előtt.
  • Az ültető gödör aljára érett marhatrágyát, vagy komposztot helyezzen el, majd a tápanyagot vékony réteg földdel fedje be, ezután helyezheti a rózsatövet a földbe
  • A rózsát ültetés után közvetlenül alaposan öntözze be!