Termékek Menü
0

Hogyan ültessem el a Rosa Hansestadt Lübeck sötétpiros ágyás rózsámat?

Megyeri Szabolcs
2015-03-09 18:06:17

A megrendelt rózsa majdani szépségét és dekorációs értékét a szakszerű ültetés határozza meg! A rózsa ültetése előtt érdemes számba venni a fontosabb körülményeket (szélvédettség, talajminőség, napfényesség), és ezek alapján kijelölni a megfelelő ültetési helyet. A rózsa megrendelése után azonnal nekikezdhet az előkészületeknek, hogy a rózsa kiszállítása után a töveket haladéktalanul telepíteni tudja! Amennyiben Ön a következő rövid útmutatót követve ülteti el Rosa Hansestadt Lübeck sötétpiros ágyás rózsáját, akkor minden esélye meglesz rá, hogy varázslatos szépségű rózsabokrokat neveljen!

  • A rózsa ültetési ideje csaknem az egész évre kiterjed, rózsát ültetni ugyanis a hideg téli hónapok kivételével bármikor lehet. Az ideális rózsaültetési időszak a tavasz és az ősz, nyáron pedig a konténeres rózsák ültetése javasolt a szabadgyökerű helyett.
  • A rózsa ültetési helye a kert egy napos, meleg területe legyen, a Rosa Hansestadt Lübeck sötétpiros ágyás rózsa fényigénye napi 6-8 óra közvetlen napsütés, árnyékos területre, magas fal tövébe, lombos fák alá sose ültesse rózsáját!
  • A Rosa Hansestadt Lübeck ágyás rózsa talajigénye átlagos, leginkább az enyhén savas, tápanyagban kiegyensúlyozott, laza szerkezetű közeget kedveli. Amennyiben az Ön kertjének talaja ettől eltérő, könnyen módosíthatja a rózsaágyás földjének összetételét, többek között érett marhatrágya, komposzt, homok, vagy savanyú föld kihelyezésével.
  • A Rosa Hansestadt Lübeck sötétpiros ágyás rózsa ültetési tőtávolsága 40 centiméter, így egy négyzetméternyi rózsaágyásba 6-7 tő rózsa telepíthető ebből a fajtából
  • A Rosa Hansestadt Lübeck ágyás rózsa ültetéséhez egy 60x60x60 centiméteres ültetőgödröt szükséges előkészíteni, akár még a rózsa megrendelése előtt.
  • Az ültetőgödör aljára érett marhatrágyát, vagy komposztot helyezzen el, majd a tápanyagot vékony réteg földdel fedje be, ezután helyezheti a rózsatövet a földbe
  • A rózsát az ültetés után közvetlenül alaposan öntözze be!

A Rosa Hansestadt Lübeck sötétpiros ágyás rózsa ültetéséhez, valamint tápanyag ellátásának biztosításához a Mabako szerves istállótrágyát ajánlom, ami egy, a rózsák számára minden szempontból ideális ültető közeg. A Mabako szerves trágya választása esetén Önnek nem kell attól tartania, hogy az ültetés, vagy a trágya kihelyezése kellemetlen szagokkal jár mivel egy speciális eljárásnak köszönhetően ez a keverék a bántó szagoktól mentes.