Termékek Menü
0

Hogyan ültessem el a Rosa Golden Delight sárga ágyás rózsámat?

Megyeri Szabolcs
2015-03-10 14:58:24

A Rosa Golden Delight ágyás rózsa ültetési ideje szinte az egész évre kiterjed. Rózsát telepíteni elsősorban tavasszal és ősszel ideális, de nyáron is lehetséges, csupán a fagyos, hideg téli hónapokban nem ajánlott a rózsa ültetése.

  • Nyári rózsaültetés esetén mindig konténeres rózsát válasszunk, a meleg hetekben ezzel a kiszereléssel lehet sikereket elérni.
  • A rózsa ültetési helye a kert egy napos, meleg területe legyen, a Rosa Golden Delight sárga ágyás rózsa fényigénye magas, napi 6-8 óra közvetlen napsütés szükséges számára, ezért árnyékos területre, magas fal tövébe, lombos fák alá nem ültethető!
  • A Rosa Golden Delight ágyás rózsa talajigénye átlagos a rózsák között, az enyhén savas, tápanyagban kiegyensúlyozott, laza szerkezetű közeget kedveli. Amennyiben az Ön kertjének talaja más típusú, könnyen módosíthatja, javíthatja a rózsaágyás földjének összetételét, például érett marhatrágya, komposzt, homok, vagy savanyú föld kihelyezésével.
  • A Rosa Golden Delight ágyás rózsa ültetési tőtávolsága 60-80 centiméter, egy négyzetméternyi rózsaágyásba 6-8 tő rózsa telepíthető ebből a fajtából
  • A Rosa Golden Delight ágyás rózsa ültetéséhez egy 60x60x60 centiméteres ültetőgödröt szükséges előkészíteni, akár még a rózsa megrendelése előtt, így a kiszállított rózsa azonnal a helyére ültethető
  • Az ültetőgödör aljára érett marhatrágyát, vagy komposztot helyezzen el, majd a tápanyagot vékony réteg földdel fedje be, ezután helyezheti a rózsatövet a földbe
  • A rózsát ültetés után közvetlenül alaposan öntözze be!

A Rosa Golden Delight sárga ágyás rózsa ültetéséhez a Dolce Vital általános virágföld keveréket ajánlom Önnek, mert a rózsa kiegyensúlyozott fejlődéséhez tápanyagban dús, jó vízáteresztő képességű talajra van szükség, ez a földkeverék pedig kifejezetten ideális közeg a Rosa Golden Delight sárga ágyás rózsa ültetéséhez. A hosszan lebomló műtrágyáknak köszönhetően az egész vegetációs idő alatt kellő mennyiségű tápanyagot kap a rózsa, valamint a közeg remek vízfelvevő- és vízmegtartó tulajdonsága az öntözés hatékonyságát segíti.