Termékek Menü
0

Hogyan termesszünk mézbogyót?

2017-05-31 20:17:00

A mézbogyó termesztésének első lépéseként először

mindenképpen tisztázni kell a növény környezeti igényeit!

  • A mézbogyó télállósága remek, kifejezetten fagytűrő, a növény származásából eredően  akár a -40 °C- on is megmarad, virágai pedig a -7 °C- os fagyokat is kibírják.
  • A mézbogyó fényigénye közepes, nem szereti a tűző napot, ezért kertjében félárnyékos helyet válasszunk neki.
  • A mézbogyó vízigénye közepes, szereti a nedves helyeket, a pangó vizet azonban kerülje el! Különösen száraz, meleg nyári napokon ügyeljen a megfelelő vízellátásra.
  • A mézbogyó talajigénye sem összetett, gyakorlatilag bármilyen átlagos talajon megél, de az enyhén savas, tápanyag dús, nedves közeg a leginkább kedvező a fejlődésének.

 

mézbogyó vásárlás a Megyeri kertészetben

 

A mézbogyó ültetésének lépései

A mézbogyó telepítését a kora tavaszi fagyok elmúltával érdemes elvégezni, így a növény könnyen megtelepszik, és szépen beérik a következő nyárra. Telepítéskor a gazdag termés érdekében legalább két tő elültetése ajánlott.

Előkészületek: A mézbogyó tulajdonképpen bármilyen talajon megél, de a tápanyag dús, enyhén savas, nedves talajon érzi magát a legjobban. Az ültetőgödör kialakításánál a gyökerek megfelelő fejlődésének érdekében figyeljünk oda, hogy a gödör kétszer olyan mély és széles legyen, mint amekkora a vásárolt konténer.

Megfelelő hely kiválasztása: Mivel a mézbogyó nem szereti a tűző napot és a száraz körülményeket, a tövek elültetéséhez kertünk félárnyékos részét válasszuk ki, ahol biztosított a rendszeres vízellátás is.

Ültetés folyamata: Tegyük a kiásott gödörbe a tövet és halmozzunk rá Sunin savanyú virágföldet, mely biztosítja a mézbogyó számára az optimális közeget és savanyú kémhatást. Ültetés után mindenképp alaposan öntözze be a növényt.

mézbogyó ültetése

Mézbogyót vásárolna?

Kertészetemből máris megrendelheti ezt a látványos

és könnyen nevelhető gyümölcstermőt, ha IDE KATTINT!

Tartalomhoz tartozó címkék: különleges gyümölcsök mézbogyó