Hogyan metsszük meg a Japánbirset?

Megyeri Szabolcs 2014-12-15 10:49:56

Fontos, hogy ne hanyagoljuk el a kertünkben lévő cserjéket, mert ha nem metsszük rendszeresen, akkor nem fognak új leveleket hozni és nem fognak olyan gyorsan fejlődni, tehát már nem lesznek a kert díszei. A Japánbirset a virágzás végén kell megmetszeni, tehát április végén, május elején kell elkezdeni vele foglalkozni. Ezekből új hajtások fognak fejlődni, amin a következő évi virágok fognak növekedni.

Ebben az időszakban a birs ifjítását is elvégezhetjük, ami azt jelenti, hogy az öreg ágakat eltávolítjuk, ezáltal új hajtások nevelésére késztetjük a növényt. Fontos, hogy ne egyszerre akarjuk eltávolítani az összes régi ágat, mindig csak az ágrendszer 1/3-t metsszük le. A Japán birs gyökérsarjról kiválóan terjed, ami egy kisebb kertben nem igazán előnyös, ezért ezeket minden metszés alkalmával távolítsuk el. Ezt a díszcserjét nyírott sövénynek is meg lehet nevelni, ez esetben is májusban kell hozzáfogni a formára nyíráshoz

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FUTÓRÓZSA METSZÉSE TAVASSZAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.