Termékek Menü
0

Hogyan metsszem a Rosa Golden Delight sárga ágyás rózsát?

Megyeri Szabolcs
2015-03-10 15:08:57

A helyes és szakszerű rózsametszés a rózsa gondozásának kiemelt fontosságú része, így a rózsametszéssel minden hobbikertésznek meg kell ismerkednie. Szerencsére a rózsák metszése közel sem olyan nehéz, mint azt sokszor állítják, így akár a teljesen kezdő rózsabarátoknak sem kell visszariadniuk ettől a munkától. A Rosa Golden Delight sárga ágyás rózsa metszése sem tér el az általános lépésektől, a következő rövid útmutatót követve pedig Ön is könnyen és gyorsan elvégezheti a rózsájának metszését!

 A Rosa Golden Delight sárga ágyás rózsa metszése dióhéjban:

  • a rózsákat általában tél végén, kora tavasszal kell megmetszeni, amikor a rózsa későbbi formájának kialakítására koncentrálunk. Akadnak kertbarátok, akiknek az év eleji metszés kicsit drasztikusnak tűnik, de Ön ne ijedjen meg, bátran használja a metszőollót!
  • a Rosa Golden Delight ágyás rózsa tavaszi metszése során a rózsát úgy vágja vissza, hogy a vágást a rügy felett fél-egy centiméterrel, ferdén ejtse meg. A felső rügy abba az irányba nézzen, amerre az új hajtást nevelni szeretné!
  • a rózsa tavaszi metszése során alakíthatja ki a rózsa alakját, formáját, ezért a metszéseket alaposan átgondolva ejtse meg!
  • évközben a Rosa Golden Delight sárga ágyás rózsa csak akkor szükséges megmetszeni, ha elszáradt virágokat, leveleket, növényi részeket látunk rajta. Ekkor nem szabad a rózsát túl erőteljesen visszametszeni, mert a tél közeledtével a rózsa visszafagyása előfordulhat
  • ​a Rosa Golden Delight ágyás rózsa metszéséhez mindig tiszta, éles metszőollót használjunk, a csorba vágófelület betegségek megjelenéséhez vezethet!

Ne feledje, hogy a Rosa Golden Delight ágyás rózsa metszéséhez mindig tiszta, éles metszőollót használjon, a csorba vágófelület olyan sérüléseket okoz a szárakon, melyek a növénybetegségek, fertőzések megjelenésének esélyét növelik!