Termékek Menü
0

Hogyan kell metszeni a Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsát?

A rózsa metszése az egyik legfontosabb feladat a rózsaápolási teendők sorában. A rózsa metszése azért lényeges, mert a szakszerű visszavágással alakítható ki a rózsabokor esztétikus formája, valamint a metszés a rózsa egészsége szempontjából is lényeges. A rózsametszés sokak szerint összetett feladat, ám valójában kevés tanulással és kis gyakorlattal bárki hamar elsajátíthatja az alapvető fogásokat. A rózsametszés kezdő lépéseit a következő leírást követve Ön is gyorsan elsajátíthatja!

A Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa metszésének lépései

  • a rózsákat általában tél végén, kora tavasszal kell megmetszeni, amikor a rózsa későbbi formájának kialakítására koncentrálunk. Akadnak kertbarátok, akiknek az év eleji metszés kicsit drasztikusnak tűnik, de Ön ne ijedjen meg, bátran használja a metszőollót!
  • a Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa tavaszi metszése során a rózsát úgy vágja vissza, hogy a vágást a rügy felett fél-egy centiméterrel, ferdén ejtse meg. A felső rügy abba az irányba nézzen, amerre az új hajtást nevelni szeretné!
  • a rózsa tavaszi metszése során alakíthatja ki a rózsa alakját, formáját, ezért a metszéseket alaposan átgondolva ejtse meg!
  • évközben a Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa metszése csak akkor szükséges, ha elszáradt leveleket, elvirágzott virágokat látunk rajta. Ekkor nem szabad a rózsát túl erőteljesen visszametszeni, mert a tél közeledtével a rózsa visszafagyása előfordulhat
  • ​a Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa metszéséhez mindig tiszta, éles metszőollót használjon, a csorba vágófelület okozta sérülések ugyanis betegségek megjelenéséhez vezethetnek!