Hogyan gondozzuk a Japán vérborbolya Atropurpurea fajtáját?

Megyeri Szabolcs 2014-12-13 23:15:16

Amennyiben szeretne kertjébe Japán vérborbolyát ültetni, akkor nem lesz szüksége nagy beruházásra, hiszen környezetével szemben igénytelen ez a díszcserje. Az ültetés előtt fontos átgondolni, hogy hol szeretnénk majd a későbbiekben látni, mivel 15-20 évig lesz kerti barátunk. Olyan családi ház kertjébe, ahol kisgyermekek is megfordulnak, legyünk körültekintőek, mivel barnás ágain tüskék találhatók.

Ajánlott hetente, alaposan megöntözni, azonban hogy ha a Dolce Vital földkeverékkel lett beültetve a cserje, akkor a keverék remek vízmegtartó és vízfelvevő tulajdonságából adódóan a talaj folyamatosan nedves marad. Az ültetés utáni 1-2 évben ajánlott tápanyagokat is kijuttatni a cserjéhez, azonban a fent említett ültető közegben hosszan lebomló műtrágya van, ezáltal 3-4 hónapon keresztül folyamatos tápanyagellátást fog biztosítani a Japán vérborbolya számára. A kezdeti gondoskodást a vérborbolya sok éven át tartó tündökléssel fogja meghálálni, illetve biztosak lehetünk abban, hogy mindig madár csiripelést fogunk hallani a kertben a termésének köszönhetően.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese cserje
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
FENYŐFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA VÁLASZTÁS - KARÁCSONYFA FAJTÁK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.