Hogyan gondozzuk a citromfüvet?

Megyeri Szabolcs 2015-02-24 13:36:49

A citromfű ápolása nem igényel nagy odafigyelést, gondozása nagyon könnyű. Kiemelendő, hogy nagyon fény- és melegigényes növény, ezért olyan helyet válasszunk neki, ahol elegendő napfényhez jut. Vízigénye közepes, elviseli az aszályos időszakokat is, a pangó víztől azonban óvni kell, különben gyökerei tönkremehetnek.

Legfontosabb ápolási munkája a gyomtalanítás. Érdemes odafigyelni, főleg magvetéskor, mert a gyomok elnyomhatják a kelő állományt. Az első két évben nagyobb odafigyelést kíván, többszöri alkalommal kapáljuk a sorokat. A következő években már nem lesz sok dolgunk vele, a bokrosodás érdekében visszavághatjuk.

Kártevők közül a levéltetvek, talajlakó pajorok és földibolhák megjelenésével számolhatunk. Ellenük a legjobb védekezés a folyamatos talajlazítás és vegyszeres növényvédelem. Kórokozók közül találkozhatunk rozsdagombával, ellene a gombaölőszeres kezelést javaslom.

blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI FENYŐK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.