Termékek Menü
0

Hogyan akadályozzuk meg a császárfa terjedését?

Megyeri Szabolcs
2015-02-04 17:29:00

Mivel az elhullajtott magokról nagyon könnyen fejlődik újra a császárfa, ezért, ha nem akarjuk, hogy egy erdőnyi legyen belőle, akkor a kis magoncokat azonnal ki kell húzni a földből. Ha már úgy megerősödtek, hogy nem túl könnyű őket kihúzni, akkor a metszőolló segítségét is lehet kérni, de bizonyosodjunk meg arról, hogy minden részüket eltávolítottuk a földből. Érdemes esőzés, vagy öntözés után kihúzni ezeket a kis növényeket a földből, hiszen ilyenkor a puha talaj a mi előnyünkre válik. Fontos, hogy minél hamarabb távolítsuk el a magoncokat, hiszen ezek növekedési erélye megegyezik a díszfáéval.

Amikor meglátjuk az első magokat, lehullott gallyakat a földön, minél hamarabb gereblyézzük azokat össze, így megelőzhető a magok meggyökeresedése. Azért fontos minél hamarabb megakadályozni a gyökerek növekedését, mert a császárfának igen kiterjedt gyökérrendszere van, így nem lehet egyszerűen csak körbe ásni már egy nagyobb fát.

Természetesen az, hogy könnyen fejlődik magról a császárfa akár előnyünkre is válhat, ha annyira beleszerettünk a fa virágaiba, tulajdonságaiba, hogy minél többet szeretnénk belőle a kertünkbe. Azonban ez esetben felügyelet mellett, tehát célzott szaporítással érdemes további növényeket létrehozni. A magok tudatos gyűjtésével, valamint szaporításával rengeteg császárfát állíthatunk elő. Ettől függetlenül ez esetben is figyelni kell arra, hogy a nem kívánt helyről ugyanúgy húzzuk ki a kis magoncokat. 

Tartalomhoz tartozó címkék: díszfák parkfa