Borostyán ültetése a kertben

Megyeri Szabolcs 2014-12-19 16:36:38

A Hedera helix igen közkedvelt futónövény, gyönyörűen fel tud kapaszkodni bárhova, ezért kiváló választás lehet akkor, hogy ha valamilyen csúnya, szürke felületet szeretnénk eltakarni. A borostyán kapaszkodó gyökereivel házfalakra, kerítésekre és fákra is képes felkúszni, ezért amennyiben van neki hely, akár több méter magas részt is be lehet vele fedni. A félárnyékos helyet kedveli a legjobban, de napon is remekül fejlődik, azonban ilyenkor rendszeresebben legyen öntözve. Speciális talajkeverékre egyáltalán nincsen szükséges, ezért lehet jó választás Önnek a Dolce Vital általános virágföld, ami a rendszeres öntözések mellett és a virágföld-keverék remek vízfelvevő és vízmegtartó képessége révén folyamatosan nedvesen fogja tartani a borostyán körüli talajrészt.

Ebben a virágföldben, a hosszan lebomló műtrágyának köszönhetően a növény az egész vegetációs idő alatt kellő mennyiségű tápanyagot kap. Az ültetés utáni első évben ne számítsunk erőteljes növekedésre, de utána hirtelen megindul a felfele törekvés, és szinte megállíthatatlan módon fog minden hova felkapaszkodni. Amennyiben nem szeretné, hogy kezelhetetlen legyen ez az évelő, örökzöld növény, akkor mindenképpen ajánlott még a virágbimbók megjelenése előtt megmetszeni.  Akkor sem kell elállni a választástól, hogy ha Önnek nincsen olyan helye, ahova fel lehetne futtatni a borostyánt, mivel kapaszkodó felület híján, a talajon fog elterülni, ezért talajtakarónak is remek választás. Öregebb korában a borostyán, amennyiben nincsen kapaszkodó felülete, oldalhajtásokat hoz, ezáltal sűrű, tömött örökzöld bokorrá alakul át.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.