Hasznos tanácsok a kikeleti bangita metszéséhez

Megyeri Szabolcs 2015-01-13 15:17:12

Ahogyan az összes olyan cserjét, amit a virághozama miatt ültetetünk kertünkbe, a Kikeleti bangitát is minél hamarabb az elvirágzás után kell megmetszeni. Az elvirágzás után egy hónap múlva ideális elkezdeni ezt a kertészeti teendőt.

Azért fontos megmetszeni a Kikeleti bangitát, mert, ahogy a legtöbb olyan cserje, mely 2-3 méter magasra nő meg az évek alatt, elhanyagolt, rendezetlen képet fog mutatni. Ha kihagyjuk az éves kertészeti feladatok közül a metszést, akkor a cserje vesszői évről-évre megvastagodnak, elfásodnak és törékennyé válnak.

A legjobb, ha a virágzás után erősen visszavágjuk az ágak egy harmadát közel a fölfelszínhez. A következő két évben folytatni kell ezt a metszési technikát, így a harmadik év végére, az egész cserje megújul és erőteljes lesz. Fontos, hogy mindig az előző évben érintetlenül hagyott ág legyen levágva, tehát az előző metszés óta megnőtt hajtásokat hagyjuk fent a cserjén. Ezzel a művelettel elérhetjük, hogy széles, tömör cserjénk lesz, amin megannyi fehéres-rózsaszínes, illatos virág fog fejlődni.

Azért, hogy megelőzzük a kórokozók elterjedését a kertben fontos, hogy mindig tiszta és jól karbantartott metszőollóval dolgozzunk. Ha beteg ágakat kell eltávolítani valamelyik kerti növényünkről, akkor soha ne menjünk úgy tovább a másik növényre, hogy nem fertőtlenítettük le a szerszámot.

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
ILLATOS FENYŐFA: LUC FENYŐ KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.