Hasznos tanácsok a baracksárga trombitafolyondár ültetéséhez

Megyeri Szabolcs 2015-01-14 13:32:17

Minden növény életében fontos, hogy kellő hangsúlyt fektessünk rá az ültetés során. Ha egy növény minden igényét teljesítjük az első feladat alatt, akkor biztosak lehetünk abban, hogy minden évben dúsan fog növekedni kertünkben. A baracksárga trombitafolyondár esetében is igaz ez, valamint napos helyre ültetve rengeteg virágot köszönthetünk júliustól, szeptemberig.

Talaj előkészítés

Alaposan át kell gondolni, hogy hol szeretnénk a későbbiekben látni a baracksárga trombitafolyondárt, hiszen akár 10-12 méter magasra is felkapaszkodhat. Ha megtaláltuk a megfelelő helyet, akkor egy kézi ásóval javasolt átforgatni a talajt, hogy minél porhanyósabb földbe lehessen ültetni a növényt. Ezzel az előkészítéssel segíthetjük a gyökereket a növekedésében.

Az ültetés menete

Kertészetemtől konténeres kiszerelésben kapja meg a kapaszkodó növényt, így javasolt kétszer olyan széles és mély ültető gödröt készíteni neki, mint amekkora konténerben megkapta. Mivel a baracksárga trombitafolyondár a tápdús talajban fejlődik a legjobban, ezért érdemes Dolce Vital általános virágföld keverékkel feltölteni a gödröt. Ezáltal biztosak lehetünk abban, hogy kellő mennyiségű tápanyagot kap a növényünk az egész vegetációs idő alatt. Miután a földbe elhelyeztük a növényt, már csak egy alapos megöntözés szükséges, amivel szintén a gyökerek növekedését lehet elősegíteni. Ezt a műveletet hetente, rendszeresen kell elvégezni.

Téli felkészítés

Mivel a konténeres növényeket a téli fagyos időszakon kívül, bármikor lehet ültetni, ezért ha Ön a kora téli napokat választja, akkor ajánlott felkészíteni a növényt a hidegebb napokra. Ekkor felaprított levelekkel, szalmával vagy talajtakaró hánccsal érdemes befedni a trombitafolyondárt 30-40 cm-es magasságig. Ezzel az egyszerű óvintézkedéssel megóvjuk a növényt a téli talajátfagyás okozta legyengüléstől. 

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.