Hamvas törpemargitvirág (Anacyclus pyrethrum depressus)

Megyeri Szabolcs 2014-11-10 16:42:30
A hamvas törpemargitvirág, amellett, hogy igazán különleges nevet birtokol, megjelenésében is egyedülálló dísznövény. Ez az évelő a sziklakertek, évelőágyások kedvelt növénye, de talajtakaró növényként is bevethető, sőt, akár az utcafronti ágyásokba is telepíthetjük, ha látványos kinti növénydekorációt szeretnénk. És hogy mitől igazán különleges a hamvas törpemargitvirág?
Elsősorban attól, hogy tavasszal nyíló virágainak igen egyedi produkciója van, a szirmok ugyanis estefelé becsukódnak, majd hajnaltájban újra kinyílnak, így igazán élő, lélegző dísze lehet ez a csodás évelő a kertnek. A hamvas törpemargitvirág virágai színükben is extravagánsak, napközben a szirmok belső, fehér oldala dominál, alkonyatkor, mikor a virág bezáródik, akkor pedig a külső, pirosas-lilás árnyalatok a feltűnőek.
A hamvas törpemargitvirág ültetése különlegessége miatt javallott, hiszen követi a napszakok váltakozását, változatos látványt nyújt, kedvező tulajdonságai miatt pedig egy könnyen nevelhető, hálás, és a megszokottól jócskán eltérő évelőt szerezhetünk vásárlásával, melyet pázsit helyett, sziklakertbe, vagy csak a dekorációs értéke miatt is telepíthetünk. A hamvas törpemargitvirág ára mérsékelt, így a különlegességek kedvelőinek mindenképpen indokolt pár tő megrendelése!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.