Termékek Menü
0

Hamvas törpemargitvirág (Anacyclus pyrethrum depressus)

Megyeri Szabolcs
2014-11-10 16:42:30
A hamvas törpemargitvirág, amellett, hogy igazán különleges nevet birtokol, megjelenésében is egyedülálló dísznövény. Ez az évelő a sziklakertek, évelőágyások kedvelt növénye, de talajtakaró növényként is bevethető, sőt, akár az utcafronti ágyásokba is telepíthetjük, ha látványos kinti növénydekorációt szeretnénk. És hogy mitől igazán különleges a hamvas törpemargitvirág?
Elsősorban attól, hogy tavasszal nyíló virágainak igen egyedi produkciója van, a szirmok ugyanis estefelé becsukódnak, majd hajnaltájban újra kinyílnak, így igazán élő, lélegző dísze lehet ez a csodás évelő a kertnek. A hamvas törpemargitvirág virágai színükben is extravagánsak, napközben a szirmok belső, fehér oldala dominál, alkonyatkor, mikor a virág bezáródik, akkor pedig a külső, pirosas-lilás árnyalatok a feltűnőek.
A hamvas törpemargitvirág ültetése különlegessége miatt javallott, hiszen követi a napszakok váltakozását, változatos látványt nyújt, kedvező tulajdonságai miatt pedig egy könnyen nevelhető, hálás, és a megszokottól jócskán eltérő évelőt szerezhetünk vásárlásával, melyet pázsit helyett, sziklakertbe, vagy csak a dekorációs értéke miatt is telepíthetünk. A hamvas törpemargitvirág ára mérsékelt, így a különlegességek kedvelőinek mindenképpen indokolt pár tő megrendelése!