Hamisciprus- Chamaecyparis ültetése

Megyeri Szabolcs 2015-02-02 13:45:44

A hamisciprus ültetését tekintve egy igen szerencsés választás mivel március végétől egészen november végéig ültethető növényekről van szó. A hely kiválasztásánál ügyeljünk rá, hogy a hamisciprusok nem szeretik a meszes talajt. Ebben az esetben ültető gödör földjét érdemes teljes mértékben kicserélni laza szerkezetű földkeverékkel. Az ültető gödröket sövény esetén 80-100 cm re alakítsuk ki egymástól.

Az ültető gödröt érdemes a földlabdánk 2 3 szorosára kialakítani, így bőven lesz elegendő helyünk a pontos beállításhoz és a gyökerek is lazább, frissebb közegben növekedhetnek majd. A gödör aljára véleményem szerint minden képpen javasolt szerves trágyát helyezni. A szeres trágyát célszerű némi földdel befedni, hogy a gyökérzet ne tudjon közvetlen érintkezni a szerves trágyával.A következő lépés a csemete beállítása, itt a lényeg, hogy a gyökérlabda teteje közel egy vonalban legyen a földfelszínnel. Ez után feltöltjük az ültető gödröt, és közben folyamatosan tömörítjük a talajt. Végső lépés a beiszapoló öntözés, melynek lényege, hogy a frissen ültetett csemete számára bőségesen biztosítjuk a kellő mennyiségű vizet.

blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
NORDMANN FENYŐFA RENDELÉSE ORSZÁGOS HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.