Hamisciprus gondozása

Megyeri Szabolcs 2015-02-02 13:51:09

A hamisciprusok nem igazán tartoznak a nagy gondozást igénylő fajok közé. Kis odafigyeléssel egészséges, gyönyörű növényekké cseperednek az évek folyamán.

1. lépés: Válasszunk az adott fajtának a leírásban szereplő legideálisabb helyet.

2. lépés: Figyeljünk a megfelelő tápanyag utánpótlásra, valamint szárazabb időjárás esetén, ne mulasszuk el az öntözést.

3. lépés: Távolítsuk el a lombkorona belső felében található elhalt növényi részeket, mivel ezekben is át tudnak telelni a kórokozók és a kártevők.

4. lépés: A hamisciprusoknál kiemelt szerepe van az őszi lemosó permetezésnek. Ennek során rovar, atka és kontakt hatású gomba és baktériumölőket használunk. A permetezést úgy végezzük el, hogy a lehető legnagyobb mennyiség jusson a belső ágak felületére, mivel ott telel át a legtöbb kórokozó és kártevő.

5. lépés: Ne felejtsük el egy madzag, vagy drót segítségével összefogni a lombkoronát. Ennek akkor van kiemelt szerepe, amikor hótakaró lá kerül a növény. A hótakaró ugyanis képes a növényünk ágait szétfeszíteni.

blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI TREND

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.