Dió

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 40 másodperc

A diófa sokkal több, mint egyszerű kerti növény, a diófa a magyar látkép szerves része, a kert stílusának és hangulatának meghatározója, tekintélyes és férfias látványelem, ugyanakkor megható szimbólum is, hosszú élettartama miatt ugyanis családi örökségként, generációk közötti kapcsolódási pontként is funkcionál. És persze kihagyhatatlan az előnyök felsorolásánál a diófa ízletes és egészséges termése, amit nincs, aki ne szeretne!

diofa.jpg

A diófa ültetését szinte mindenkinek lehet ajánlani, hiszen rusztikus, szívet melengető megjelenésű, szép lombozatú, bő árnyékot adó fa, termése pedig sokoldalúan felhasználható finomság. A diófa magassága legtöbb esetben meghaladja a 20 métert, így telepítése nagyobb, szellős elrendezésű kertekbe javallott szoliternövényként, de utcafronti faként is választható, amennyiben elég hely áll a rendelkezésére. A diófa élettartama a 150 évet is elérheti! Az oltott csemeték 4-5 év múlva érik el a termő kort, azonban koros konténeres diófa rendelése esetén az Ön diófája már termő növényként érkezik! A diófa ültetéséhez nem szükségesek speciálisan kialakított talajviszonyok, az átlagos kerti földben jól fogja érezni magát, telepítésekor mindig vegyük figyelembe, hogy gyökérrendszere is nagy, szétágazó! A közismert diófajták közül az Alsószentiváni, a Milotai, és a Tiszacsécsi a legígéretesebbek, ezek mindegyikét megtalálják webshopom kínálatában! A különlegességre vágyóknak a Buzsáki pirosbélű fajtát ajánlom!

Ne feledje, egy diófa nem csupán dísz, vagy haszonnövény, hanem hosszú életű, a család folytonosságát, a nemzedékek egységét jelképező fa!

Rendezés:
Növényrendelés
Kertész TV

 MAI TÉMA:
   ŐSZI NÖVÉNYPOMPA A BALKONLÁDÁKBAN

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.