Cseresznye

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

Rendeljen előnevelt, ültetésre kész cseresznyefa csemetét kertészetemből! A kiválasztott szabadgyökeres vagy konténeres cseresznyefát kertkapujáig kiszállítom !

Ha van gyümölcs, ami meg tudja közelíteni az alma népszerűségét, akkor az bizonyosan a cseresznye. A cseresznye gyümölcsként mindenki kedvence, főleg a gyermekek rajonganak érte édes íze, játékos formája miatt. A cseresznyefa ugyanakkor küllemét tekintve vetekszik bármely díszfával, terebélyes lombkoronája, egyedülállóan szép virágai, és dekoratív termése a birtok legvonzóbb látványelemévé teszik! A cseresznyefa igényei nem túlzóak, porhanyós, humuszban gazdag, levegős talajt és sok napsütést kíván, a megfelelő tartást egy felnőtt fa akár 80-100 kg terméssel hálálja meg!

A cseresznyefa mindenkiben szép emlékeket idéz. Tavaszi virágzásakor illatos, fehér felhőbe burkolózik, a gyümölcsök érése pedig már a nyár ígéretét hordozza. A  terebélyes fák rengeteg termést hoznak , mely emberek és madarak számára egyaránt ízletes csemege.  B- és C-vitaminban gazdag , így nem csak finom, de gyógyhatású,  egészséges  is. Számos nagyszerű recept alapanyaga:  készíthetünk belőle dzsemet, pitét, de akár aszalhatjuk  is. A magozás ugyan kissé sziszifuszi munka, de  befőzve vagy fagyasztva  könnyen tárolható, télre is tartósítható.

Gyümölcsfák esetében fokozottan ügyelnünk kell az őket támadó betegségekre. Gondoskodjunk időben a  megfelelő növényvédelemről , ne feledkezzünk meg a kora tavaszi és az őszi  lemosó permetezésről , illetve a rendszeres metszésről. 2-3 évente biztosítsunk számára megfelelő tápanyag utánpótlást.

A cseresznyefák családja roppant népes, talán nem is tudják az érdeklődők, hogy milyen széles választékból szemezgethetnek. Kertészetem egyedülállóan gazdag cseresznyefa csemete kínálatából kiemelten ajánlom a leendő gyümölcstermesztők figyelmébe a hagyományos Katalin csersznyét , a sötétbordó gyümölcsű Aida cseresznyét , vagy az édes és különösen díszes sárga cseresznyét ! Ne feledje, hogy rendeléskor választhat a szabadgyökerű és konténeres kiszerelések között, aki pedig gyors eredményt szeretne, választhatja a koros konténeres csemetéket!

Tipp: a cseresznyefa annyira esztétikus megjelenésű, hogy díszfa helyett is ültethető a kertbe!

Rendezés:
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
KARÁCSONYI FENYŐK

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.