Gyapjas tisztesfű – a bájos nyuszifül

Megyeri Szabolcs

A gyapjas tisztesfű (Stachys byzantina) egy igen különleges növény, melyet a leggyakrabban talajtakaróként, sziklakerti növényként, vagy egyszerűen díszes megjelenése miatt a kert üde színfoltjaként ültetnek. A gyapjas tisztesfű tulajdonságai közül a legfeltűnőbb leveleinek bolyhossága, szőrössége, mely miatt a nevét is kapta. A gyapjas tisztesfű levelei miatt a népnyelvben nyuszifül néven is ismert, ez a bájos elnevezés jól mutatja ennek az évelőnek a vidám természetét, kedves külalakját.

A gyapjas tisztesfű ültetése akkor lehet jó ötlet, ha egy, az átlagnál díszesebb, alacsony termetű talajtakaró növényre van szükség, mellyel a parlagi kertrészeket, műveletlen területeket el lehet fedni. Ugyanilyen hatékony lehet a gyapjas tisztesfű sziklakerti növényként, alacsony gondozási igénye és jó szárazságtűrő képessége alkalmassá teszi sziklakerti telepítésre is. A legtöbb hasonló talajtakaró évelőt általában a praktikum miatt ültetik a hobbikertészek, ám a gyapjas tisztesfű esetében a magas esztétikai érték és az egzotikus megjelenés miatt egyszerűen a díszítés is lehet a cél, tehát ez az évelő bármilyen stílusú vagy kialakítású kertbe remekül illik!

Tartalomhoz tartozó címkék: kerti mese tisztesfű/nyuszifül
blog comments powered by Disqus
Növényrendelés
Kertész TV

MAI TÉMA:
GYÖKERES KARÁCSONYFA - KÜLÖNLEGES KARÁCSONYFA - CSEREPES KARÁCSONYFA

Facebook
MSZ köszöntő

Köszöntöm Kertészetemben! 

Kosár
0 árucikk
Hívjon minket
Hívjon minket
Ha a rendelésében útmutatásra van szüksége, kérem hívja kertész kollégáimat, akikkel készséggel segítünk Önnek
 
 
    

    
Házhozszállítás
A növények kiszállítása nem postai úton történik, hanem Magyarországon egyedülálló módon országosan a kertészet teherautójával, a kertészeti szakmának megfelelő szállítási módon.
kertnéző
 

Kertészetem legkedveltebb 
ingyenes 
szolgáltatása, hogy az Ön által a 
webáruházam felületén
kiválogatott és megrendelt
növényekről fényképet vagy
videót küldök Önnek
a kiszállítást megelőzően.