Termékek Menü
0

Érdekességek a gyapjas tisztesfűről

2017-08-20 11:09:14

A gyapjas tisztesfű (latin neve: Stachys byzantina) a népi folklórban nyuszifül néven is ismert, a kedves elnevezés a növény bájos külalakja miatt alakult ki, a bolyhos, „szőrös" levelek ugyanis a nyuszik a füleit idézik meg. A gyapjas tisztesfű virága kifejezetten jelentéktelen, az apró lilás virágok a tavasz végétől nyílnak, az akár fél méter magasra is feltörő virágszárakon. Sokak szerint a virágzási időszakban a gyapjas tisztesfű megjelenésének egységes, dekoratív jellege megbomlik, így akik a virágzatot nem szeretik, vágják vissza egyszerűen ezeket a hajtásokat. A gyapjas tisztesfű metszése nem csak ilyenkor lehet esedékes, elvirágzás után ajánlott a gyapjas tisztesfű virágszárait erősen visszavágni.

 

gyapjas tisztesfű eladó

 

A gyapjas tisztesfű szaporítása tőosztással is lehetséges, azonban az első betelepítéskor mindenképpen érdemes konténeres gyapjas tisztesvüvet vásárolni, és azt elültetni, így a legnagyobb az esély a növény megmaradására. A gyapjas tisztesfű ültetési ideje az ősz és a tavasz. A gyapjas tisztesfű betegségei kisszámúak, elsősorban a lisztharmat okozhat problémát, ami ellen a már jól bevált módszerekkel veheti fel a harcot. A gyapjas tisztesfű ára kedvező, már pár tő vásárlásával biztosíthatja, hogy egy éven belül összefüggő, nagyobb méretű szőnyegként pompázzon a kertjében!

A gyapjas tisztesfű felhasználhatósági köre széles, alkalmas sziklakerti ültetésre, ágyásszegélyek dekorálására, színes virágok köré semleges keretként telepítve, vagy éppen az előkertbe ültetve homogén szőnyegként!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: tisztesfű/nyuszifül gyapjas tisztesfű