Termékek Menü
0

Gránátalma télen-nyáron

2017-02-24 07:15:00

 

Ezekről a fiatal pár éve telepített gránátalma (Punica granatum) növényekről épp eltávolították a kötözőzsineget, és a fóliát. Még rajtuk van a vastag szalmatakarás, mely a rügyeket és a vesszőket vizsgálva, szerencsére ellátta feladatát: a növények nagyobb fagykárosodás nélkül vészelték át a telet. A kifejezetten fagyérzékeny nagy cserjével sokan próbálkoznak, talán ez a kép segíthet, hogy az idén telepítendő példányoknál milyen fontossággal bír a téli védelem. A telepítésnél már eleve igyekezzünk védett helyet keresni neki, egy déli fal, egy sarok, vagy egy már kifejlett sövénysor elé ültessük. 

 

gránátalma vásárlás

 

A gránátalma tehát teljesen életképes a mi klímánkon, szüretelhető termésre azonban hazánkban nem lehet számítani, sokkal inkább dísznövényként ültethetjük ezt a cserjefélét. A gránátalma ugyanis egy kiemelkedően dekoratív cserje, mely megjelenésében dús bokor, vagy alacsony fa lehet, de akár sövényként is nevelhető. A gránátalma magassága általában legfeljebb öt méter, terebélyes bokorként pedig akár három méter szélesre terpeszkedik. A lombhullató növényt elsősorban virágainak szépsége emeli ki az átlagból, a tölcséres virágok júniusban nyílnak a hajtásokon, melyeknek a szintén szemkápráztató, fényes tónusú, ovális levelek adnak szép hátteret.

 

A gránátalma az Ön kertjének is az egyik legkülönlegesebb növénye lehet, ha ültetne belőle, IDE KATTINTVA rendelheti meg máris!

 

Fontos információ!

gránátalma házhoz szállítás

Tartalomhoz tartozó címkék: kertész válasz
blog comments powered by Disqus