Termékek Menü
0

Kerti utak dekorációja

2017-02-22 20:26:09

A dekorációs célú kerti utaknál nagy teret nyerhet a kreativitás és a fantázia! Ezeket az utakat vagy ritkábban használjuk eredeti céljukra, vagy eleve csupán dísznek szánjuk, így az anyagválasztásnál és a kialakítás milyenségénél is szinte korlátlan szabadsággal élhetünk. Rusztikus hatásúak lehetnek a durva kidolgozású fa elemek, mint például kör keresztmetszetű fatörzs lapok, vagy a talajszintbe leásott rövid gerendaszerű elemek, akár vasúti bontásból származó hangulatos talpfákat is használhat! Az ilyen utacskákat kirakhatja lépőkövekből is, vidám, bohém hatást kelt például egy sornyi szabálytalan közökkel lerakott lapos kő. Választhatja természetesen az előregyártott kültéri járólapokat is, a jellemzően négyzetes elemeket kedve szerint elrendezve fektetheti le. Az egyes elemek közötti hézagokat feltöltheti mulcsanyaggal, így elkerülheti, hogy aprólékos munkával kelljen a pázsitot megnyírnia a közökben. Görgeteg kövek vagy zúzott kő használatával a teljes ösvényt lefedheti, ami így gyommentes, mindig rendezett lesz!

Ne feledje, hogy a kerti út építéséhez az esetek többségében szakismeretek és gyakorlat szükségesek, főként, ha nem dekorációs célú, hanem funkcionális, vagyis gyakran használt, nagyobb terhelésnek kitett útról van szó. Bátran kérje szakember segítségét, hogy az eredmény biztonságos és tartós legyen!

dekorkő vásárlás

A dekoratív kerti út kialakításához gyakran szükséges mulcsanyag, vagy térkitöltő anyag, például dekorkő. Kertészetem kínálatában egyedülállóan széles választékot talál dekorkövekből, legyen szó folyami kavicsról, kisebb vagy nagyobb méretű szortírozott görgeteg kőről, vagy esztétikus, sokoldalúan felhasználható zúzott kőről!

 

Amennyiben folyami kavicsot, görgeteg követ keres, IDE KATTINTVA válogathat,

ha pedig zúzott követ rendelne, IDE KATTINTVA teheti meg!

Tartalomhoz tartozó címkék: kertész válasz
blog comments powered by Disqus