Termékek Menü
0

Fűszernövények otthon

2016-11-07 19:38:00

 

Fűszer nélkül nincs finom étel, ha pedig ízesítünk, a legjobb, ha saját nevelésű, friss fűszernövényt használunk.  Ha még nincs házi fűszerkertünk, akkor gyorsan készíthet egyet, nem ördöngösség, és még kert sem feltétlen kell hozzá.

 

Kertészetemben konténeres, előnevelt fűszernövények széles választékát találja!

A kínálat megtekintéséért kattintson IDE!

 

Kerti körülmények között egyszerű a dolgunk, csak egy kisebb területet kell elkülöníteni a célra, de például a konyhakerti zöldségek mellé, közé is ültethetünk. Aki csak erkélyen, teraszon tud gazdálkodni, használhat balkonládát, hagyományos virágládát, de helyszűkében egy használaton kívüli fémvödör, nagyobb kaspó is jó szolgálatot tehet. Más esetben a konyha is lehet a fűszernövény gondozás helyszíne, a menta és a petrezselyem például árnyékos helyen is szépen növekednek.

 

fűszernövények rendelése Megyeri kertészet

Tipp: A fűszernövényeket a virágágyások dekorálására is használhatjuk, alakítsunk ki vegyes kertrészeket!

 

A cserepes fűszernövény vásárlás előtt mindenképp érdemes tájékozódni, hogy a kiszemelt helyszín adottságai mely típusoknak felelnek meg. A mediterrán fűszernövények, mint például a bazsalikom, oregánó, majoranna, rozmaring sok napfényt igényelnek, viszont tápanyagban szegényebb közegben is jól érzik magukat, ezért őket a kert verőfényes részére, vagy világos erkélyekre helyezze.

Más fűszernövényeknek eltérő szükségleteik lehetnek, a kapor például fényigényes, de öntözni nem kell, és bármilyen földben megterem, a snidling pedig kevesebb fénnyel is beéri, viszont gazdag földet kíván. A kamillát, körömvirágot nem csak fogyasztásra, hanem dekorációs célból is ültetheti, a kakukkfű pedig pompás illatával lengi be környezetét.

 

Amennyiben Önt is érdekli az otthoni fűszernövény nevelés, tekintse meg az alábbi videót, melyben sok kérdésére választ kaphat!

Tipp: kertészetem kínálatában könnyen termeszthető gyógynövényeket is talál, a kínálat megtekintéséhez IDE kattintson!

 

Fűszernövényt legegyszerűbben palántaként vásárolhat, szinte minden nagyobb üzletben árulják őket kis műanyag poharakban. Jó tudni, hogy ha így szerezzük be a növényt, feltétlen át kell ültetni, mivel általában tőzegbe helyezik őket, ami csak szabályozott, meghatározott ideig ható - hozzáadott - műtrágyát tartalmaz, és mire hozzánk kerül, többnyire kimerül.

Ezért azt ajánlom Önnek, hogy amennyiben tartós eredményt szeretne, ne élelmiszer áruházban vásároljon fűszernövényt, hanem kertészetből, szakértő forrásból szerezze be azt! A kertészetemből származó fűszernövények helyesen tartott, életerős növények, melyek az Ön otthonába kerülve, megfelelő gondozás esetén tartósak, szépen növekedőek lesznek!

Bátran próbálkozzon házi fűszerveteményessel, kis körültekintéssel és a megfelelő választással a siker nem marad el!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: fűszernövények fűszernövények otthon