Termékek Menü
0

Fűszerkert építés házilag!

2017-05-09 19:33:00

Első lépésben mindig a fűszerkert helyét jelölje ki, de ne oda álmodja meg, ahol épp van egy kis szabad hely, hiszen vannak praktikus szempontok! Jó, ha ez a terület közel van a bejárathoz vagy a teraszajtóhoz, hogy főzés közben egyszerű legyen kiszaladni pár marék növényért, illetve azt is tartsa szem előtt, hogy a legtöbb fűszernövény meleg-, és fényigényes, tehát ne árnyékolt, huzatos helyet kapjanak. A hely után a forma következik, hiszen az egyszerű sorokba ültetés helyett sokkal jobb alternatívák vannak, és az is lényeges, hogy a fűszerkert dekoratív legyen, illeszkedni tudjon a dísznövények, a gondozott pázsit közé.  

 

Kertészetemben gazdag választékban talál fűszernövényeket,

melyeket akár most is megrendelhet, ha IDE KATTINT!

Tekintse meg a választékot, és adja le rendelését!

 

spirálos elrendezés egyszerre szép és hasznos, hiszen nem kell mindenért a földig hajolni (ami idősebb kertészkedők esetében például fontos szempont). A spirális fűszerkert hátránya, hogy építése összetettebb, hiszen egy felfelé emelkedő spirálos formáról van szó, amit földdel kell megtölteni. A csigaforma tetején lesz a legszárazabb a talaj, lejjebb pedig egyre nedvesebb, ezzel számoljunk az ültetési rend kialakításakor. Előnye viszont, hogy roppant mutatós és szűk helyekre is ideális elrendezés!

fűszernövény rendelés

sakktáblás kialakítás is remek választás, ez is előtérbe helyezi a díszes külcsínt, ráadásul esős, saras időben is könnyen megközelíthetjük. Ehhez a formához csupán tucatnyi térkőre lesz szükségünk, melyeket sakktáblát utánozva helyezzünk ki, tehát például a tábla sötét négyzetei a kőlapok, a fehér négyzetek pedig a beültethető földdarabkák lesznek. A művelet nem bonyolult, ügyesebb próbálkozók külső segítség nélkül is megépíthetik.

A harmadik kedvelt forma a körcikkelyes fűszerkert, mely a régi, klasszikus kolostorkerti ágyásokat idézi, ráadásul változatosan alakítható ki. A körszeleteket alacsony sövénnyel, talajtakaró cserjével, vagy téglával, díszkövekkel választhatjuk el, így az áttekinthetőség és a megközelíthetőség is megoldott lesz. Nagyobb méretű körágyásnál egy-egy cikket parlagon hagyhatunk, ezeket kaviccsal vagy kőzúzalékkal feltöltve bejárást biztosíthatunk a belső részek felé. A körcikkelyes fűszerkert közepére esetleg valamilyen dísznövényt telepíthető, hogy még esztétikusabb legyen a látvány! 

 

Fűszerkertet építene, fűszernövényt vásárolna?

Látogasson el online kertészetembe!